Mięsne cannelloni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne cannelloni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
126 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

1 łyżka

350 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cannelloni sparz kilka minut w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Na patelni przesmaż połowę cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Następnie włóż mięso, wymieszaj i smaż kilka minut na mocnym ogniu.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz oliwą. Wlej na patelnię z mięsem, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Gotowy farsz wystudź.

Krok 4

Makaronowe rurki nadziewaj mięsnym farszem, używając do tego rękawa cukierniczego. Jeśli nie masz rękawa, możesz użyć worka foliowego z odciętym rogiem.

Krok 5

W rondelku przesmaż pozostałą cebulę. Wlej wino i zredukuj jego objętość. Następnie dodaj śmietanę i gotuj kilka minut, aby sos nieco zgęstniał. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 6

Na spód naczynia żaroodpornego wylej biały sos. Na sosie ułóż nafaszerowane rurki i posyp je startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Duszona fasola
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej