Mięsne cannelloni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne cannelloni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
126 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

1 łyżka

350 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cannelloni sparz kilka minut w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Na patelni przesmaż połowę cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Następnie włóż mięso, wymieszaj i smaż kilka minut na mocnym ogniu.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz oliwą. Wlej na patelnię z mięsem, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Gotowy farsz wystudź.

Krok 4

Makaronowe rurki nadziewaj mięsnym farszem, używając do tego rękawa cukierniczego. Jeśli nie masz rękawa, możesz użyć worka foliowego z odciętym rogiem.

Krok 5

W rondelku przesmaż pozostałą cebulę. Wlej wino i zredukuj jego objętość. Następnie dodaj śmietanę i gotuj kilka minut, aby sos nieco zgęstniał. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 6

Na spód naczynia żaroodpornego wylej biały sos. Na sosie ułóż nafaszerowane rurki i posyp je startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczeń rzymska z oliwkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej