Mięsne cannelloni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne cannelloni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
126 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

1 łyżka

350 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cannelloni sparz kilka minut w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Na patelni przesmaż połowę cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Następnie włóż mięso, wymieszaj i smaż kilka minut na mocnym ogniu.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz oliwą. Wlej na patelnię z mięsem, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Gotowy farsz wystudź.

Krok 4

Makaronowe rurki nadziewaj mięsnym farszem, używając do tego rękawa cukierniczego. Jeśli nie masz rękawa, możesz użyć worka foliowego z odciętym rogiem.

Krok 5

W rondelku przesmaż pozostałą cebulę. Wlej wino i zredukuj jego objętość. Następnie dodaj śmietanę i gotuj kilka minut, aby sos nieco zgęstniał. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 6

Na spód naczynia żaroodpornego wylej biały sos. Na sosie ułóż nafaszerowane rurki i posyp je startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej