Mięsne cannelloni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

122 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

250 mililitrów

300 gramów

1 łyżka

350 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cannelloni sparz kilka minut w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Na patelni przesmaż połowę cebuli oraz posiekany czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Następnie włóż mięso, wymieszaj i smaż kilka minut na mocnym ogniu.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz oliwą. Wlej na patelnię z mięsem, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Gotowy farsz wystudź.

Krok 4

Makaronowe rurki nadziewaj mięsnym farszem, używając do tego rękawa cukierniczego. Jeśli nie masz rękawa, możesz użyć worka foliowego z odciętym rogiem.

Krok 5

W rondelku przesmaż pozostałą cebulę. Wlej wino i zredukuj jego objętość. Następnie dodaj śmietanę i gotuj kilka minut, aby sos nieco zgęstniał. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 6

Na spód naczynia żaroodpornego wylej biały sos. Na sosie ułóż nafaszerowane rurki i posyp je startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej