Krewetki na ciepło z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki na ciepło z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

null szczypt

null

null

15 sztuk

1 sztuka

null szczypt

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz i pokrój w paski, a paprykę w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć melona, podsmaż chwilę, po czym dodaj paprykę. Dopraw chili, kminkiem, pieprzem oraz solą.

Krok 3

Znowu podsmaż i wrzuć posiekaną Kolendę oraz wlej wodę.

Krok 4

dodaj obrane i oczyszczone krewetki i duś wszystko przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej