
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
null szczypt
null
null
15 sztuk
1 sztuka
null szczypt
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz i pokrój w paski, a paprykę w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć melona, podsmaż chwilę, po czym dodaj paprykę. Dopraw chili, kminkiem, pieprzem oraz solą.
Krok 3
Znowu podsmaż i wrzuć posiekaną Kolendę oraz wlej wodę.
Krok 4
dodaj obrane i oczyszczone krewetki i duś wszystko przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej