Krewetki na ciepło z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki na ciepło z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

null szczypt

null

null

15 sztuk

1 sztuka

null szczypt

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz i pokrój w paski, a paprykę w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć melona, podsmaż chwilę, po czym dodaj paprykę. Dopraw chili, kminkiem, pieprzem oraz solą.

Krok 3

Znowu podsmaż i wrzuć posiekaną Kolendę oraz wlej wodę.

Krok 4

dodaj obrane i oczyszczone krewetki i duś wszystko przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej