Krewetki na ciepło z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki na ciepło z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

null szczypt

null

null

15 sztuk

1 sztuka

null szczypt

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz i pokrój w paski, a paprykę w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć melona, podsmaż chwilę, po czym dodaj paprykę. Dopraw chili, kminkiem, pieprzem oraz solą.

Krok 3

Znowu podsmaż i wrzuć posiekaną Kolendę oraz wlej wodę.

Krok 4

dodaj obrane i oczyszczone krewetki i duś wszystko przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej