Krewetki na ciepło z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki na ciepło z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

null szczypt

null

null

15 sztuk

1 sztuka

null szczypt

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz i pokrój w paski, a paprykę w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć melona, podsmaż chwilę, po czym dodaj paprykę. Dopraw chili, kminkiem, pieprzem oraz solą.

Krok 3

Znowu podsmaż i wrzuć posiekaną Kolendę oraz wlej wodę.

Krok 4

dodaj obrane i oczyszczone krewetki i duś wszystko przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki na ciepło z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej