
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
null szczypt
null
null
15 sztuk
1 sztuka
null szczypt
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz i pokrój w paski, a paprykę w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć melona, podsmaż chwilę, po czym dodaj paprykę. Dopraw chili, kminkiem, pieprzem oraz solą.
Krok 3
Znowu podsmaż i wrzuć posiekaną Kolendę oraz wlej wodę.
Krok 4
dodaj obrane i oczyszczone krewetki i duś wszystko przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej