Dorsz pieczony w folii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony w folii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

7

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

1

1

1

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.

Krok 2

Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron przyprawą Knorr.

Krok 3

Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.

Krok 4

Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej