Dorsz pieczony w folii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony w folii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

7

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

1

1

1

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.

Krok 2

Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron przyprawą Knorr.

Krok 3

Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.

Krok 4

Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej