
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
150 mililitrów
80 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora oczyść i pokrój na mniejsze części, a następnie sparz krótko we wrzącej, osolonej wodzie.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze 150 mililitrami mleka. Papryki pokrój w paski.

Krok 3
Szynkę pokrój w paski, cebulę w piórka – przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, dodaj paprykę, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 4
Kalafiora przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzch wyłóż przesmażoną szynkę z warzywami. Całość zalej Fixem Knorr i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kalafior zapiekany
Znudził ci się kalafior gotowany z okrasą z tłuszczu i bułki tartej? Mamy dla ciebie doskonały przepis na podanie tego warzywa. Kalafior zapiekany pod kremowym sosem, stanie się wyśmienitą zapiekanką – idealną na obiad lub kolację dla całej rodziny. Do zapiekania kalafior należy najpierw sparzyć lub podgotować, a składniki, które oprócz niego powinny wylądować w brytfannie to m.in.: szynka (lub boczek albo kiełbasa), kilka rodzajów papryki oraz cebula. Dodać możesz także cukinię i pieczarki, jeśli lubisz. Kluczowy smak tej zapiekanki pochodzi jednak do sera i sosu, którym wszystko jest polane. Sos cztery sery z brokułami zrobisz błyskawicznie dzięki Fix Knorr. W ten sam sposób, zamiast kalafiora, możesz przygotować także brokuły lub brukselkę. One również lubią towarzystwo szynki, warzyw oraz serowego sosu. Wypróbuj nasz przepis na kalafior zapiekany.