Wrapy z kurczakiem i warzywami - VIDEO
łatwe
2275 osób zapisało
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 sztuki
100 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
4 listków
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj ser na tarce; paprykę, ogórki i awokado pokrój w plastry, liście sałaty umyj i wysusz.

Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój na cienkie płaty, dopraw do smaku szczyptą Przyprawy do kurczaka Knorr. Usmaż go na patelni i przełóż na bok.

Krok 3
Na tą samą patelnię wlej mleko, dodaj Fix i zagotuj.

Krok 4
Gdy powstanie sos, dodaj starty ser. Wszystko razem gotuj jeszcze minutę.

Krok 5
Zagrzej placki tortilli przez 30 sekund w mikrofali. Na ciepły placek wylej łyżkę sosu serowego, połóż na niego liść sałaty, płat czerwonej papryki, plastry awokado, pokrojone w plastry ogórki konserwowe oraz płat kurczaka. Brzegi tortilli zawiń do środka, a następnie tortillę zroluj ściśle. Ułóż tortille na patelni teflonowej, opiecz chwilę z każdej strony. Tortillę podawaj przekrojoną na pół z dodatkowym sosem serowym.


Dobra rada:
Jeśli twoja rodzina lubi zdecydowane smaki, dodaj do sosu nieco ostrej papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z kurczakiem i warzywami - VIDEO
Wrapy z kurczakiem i warzywami prawdę ci powiedzą. Ile razy w ciągu dnia sięgasz po przekąski? Ile pieniędzy zostawiasz w bufetach i popularnych fast-foodach? Jeśli te liczby przyprawiają cię o zawrót głowy, czas sięgnąć po nowe rozwiązanie – tortille z kurczakiem i warzywami. Szybko i tanio. To co, zawijamy?
Dla kogo? Dla wszystkich zabieganych, żyjących chwilą, zapominających o tym, że podstawową funkcją kuchni jest gotowanie, a nie przechowywanie czy odgrzewanie.
Na jaką okazję? Każdą! Bez względu na to, czy jest to przerwa w szkole czy w pracy. Łap wrapa, kiedy tylko najdzie Cię na to ochota!
Dla urozmaicenia: O czym dziś marzysz? Ma być delikatnie i z finezją – skorzystaj z przepisu na wrapy z awokado, serem gruyer i marynowaną papryką. Ma być pikantniej? Dopraw wrapy ostrą papryką.
Czy wiesz, że? W języku angielskim „wrap” oznacza tyle, co zwinąć, zawinąć. Tylko nie w sreberka, ale w placki tortilli!
Sięgnij po kolorowe wrapy z kurczakiem i warzywami – to będzie dobry dzień!