
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
600 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
6 sztuk
250 gramów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i zagotuj. Następnie odlej połowę sosu.
Krok 2
Cebulę, paprykę, pieczarki oraz pomidora pokrój w drobną kostkę. Mięso z ugotowanego kurczaka porozrywaj palcami na mniejsze włókna. Dodaj te składniki oraz połowę startego sera do połowy sosu pomidorowego z Fix Knorr.
Krok 3
Sos powinien być gęsty od zawartości składników. Dopraw go posiekaną kolendrą.
Krok 4
Teraz zwijaj placki tortilli z przygotowanym farszem. Gotowe układaj w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Gotową tortillę polej pozostałym sosem pomidorowym z Fixem Knorr i posyp startym serem. Zapiekaj przez 20 minut w 180 °C. Podawaj z kwaśną śmietaną, posypane posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla z kurczakiem i pieczarkami
Tortilla z kurczakiem i pieczarkami to danie pełne smaków i różnorodnych składników: mięsa, grzybów, warzyw, zapieczone w aromatycznym pomidorowym sosie. Na początek przygotuj farsz, krojąc wszystkie składniki w drobną kostkę. Usmażonego lub grillowanego kurczaka podziel na mniejsze kawałki. Wszystko wymieszaj w dużej misce razem z połową przygotowanego wcześniej sosu, klasycznego włoskiego bolognese. Jeśli lubisz pikantne smaki, dodaj do niego niewielką ilość drobno posiekanej papryczki chili albo pasty typu harissa. Dla urozmaicenia dodać możesz także przeciśnięty przez praskę czosnek. Farsz zawiń w tortillę (pszenną albo kukurydzianą) i ułóż w naczyniu żaroodpornym, które warto wcześniej posmarować cienką warstwą oliwy. Na koniec polej przygotowywaną potrawę drugą częścią sosu i posyp startym żółtym serem, zapiekając w nagrzanym piekarniku. Serwuj ze świeżą sałatką z pomidorów i cebuli. Mamy nadzieję, że przyrządzanie pysznych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!