
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
2 łyżki
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.

Krok 2
Pokrój pomidory w drobne kawałki. Posiekaj cebulę. Utłucz papryczkę chilli.

Krok 3
Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory cały czas mieszając, duś na małym ogniu.

Krok 4
Następnie dodaj chilli i mięso. Całość zalej Fixem Knorr rozprowadzonym w niewielkiej ilości wody. Duś do momentu, w którym większość wody odparuje.

Krok 5
Rozłóż farsz na plackach tortilli i zroluj.

Krok 6
Na patelni rozgrzej smalec i ostrożnie obsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Każdy placek udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej