
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
2 łyżki
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.

Krok 2
Pokrój pomidory w drobne kawałki. Posiekaj cebulę. Utłucz papryczkę chilli.

Krok 3
Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory cały czas mieszając, duś na małym ogniu.

Krok 4
Następnie dodaj chilli i mięso. Całość zalej Fixem Knorr rozprowadzonym w niewielkiej ilości wody. Duś do momentu, w którym większość wody odparuje.

Krok 5
Rozłóż farsz na plackach tortilli i zroluj.

Krok 6
Na patelni rozgrzej smalec i ostrożnie obsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Każdy placek udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej