Tortilla z nadzieniem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z nadzieniem z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

39

937 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

595 osób wydrukowało

Pobierz pdf

790 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory w drobne kawałki. Posiekaj cebulę. Utłucz papryczkę chilli.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory cały czas mieszając, duś na małym ogniu.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj chilli i mięso. Całość zalej Fixem Knorr rozprowadzonym w niewielkiej ilości wody. Duś do momentu, w którym większość wody odparuje.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 4

Krok 5

Rozłóż farsz na plackach tortilli i zroluj.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 5

Krok 6

Na patelni rozgrzej smalec i ostrożnie obsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Każdy placek udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej