Tortilla z nadzieniem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z nadzieniem z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

41

heart
960 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

624 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

863 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory w drobne kawałki. Posiekaj cebulę. Utłucz papryczkę chilli.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory cały czas mieszając, duś na małym ogniu.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj chilli i mięso. Całość zalej Fixem Knorr rozprowadzonym w niewielkiej ilości wody. Duś do momentu, w którym większość wody odparuje.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 4

Krok 5

Rozłóż farsz na plackach tortilli i zroluj.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 5

Krok 6

Na patelni rozgrzej smalec i ostrożnie obsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Każdy placek udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z nadzieniem z kurczaka Tortilla z nadzieniem z kurczaka

Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.