Tortilla z nadzieniem z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

38

897 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

537 osób wydrukowało

Pobierz pdf

686 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory w drobne kawałki. Posiekaj cebulę. Utłucz papryczkę chilli.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory cały czas mieszając, duś na małym ogniu.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj chilli i mięso. Całość zalej Fixem Knorr rozprowadzonym w niewielkiej ilości wody. Duś do momentu, w którym większość wody odparuje.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 4

Krok 5

Rozłóż farsz na plackach tortilli i zroluj.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 5

Krok 6

Na patelni rozgrzej smalec i ostrożnie obsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Każdy placek udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej