Tortilla z nadzieniem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z nadzieniem z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

41

heart
960 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

625 osób wydrukowało

Pobierz pdf

864 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory w drobne kawałki. Posiekaj cebulę. Utłucz papryczkę chilli.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory cały czas mieszając, duś na małym ogniu.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj chilli i mięso. Całość zalej Fixem Knorr rozprowadzonym w niewielkiej ilości wody. Duś do momentu, w którym większość wody odparuje.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 4

Krok 5

Rozłóż farsz na plackach tortilli i zroluj.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 5

Krok 6

Na patelni rozgrzej smalec i ostrożnie obsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Każdy placek udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z nadzieniem z kurczaka Tortilla z nadzieniem z kurczaka

Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.