Tortilla z nadzieniem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z nadzieniem z kurczaka

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

39

942 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

605 osób wydrukowało

Pobierz pdf

808 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj pierś z kurczaka w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr przez około 5-10 minut. Następnie ostudź, pokrój lub podziel rękoma w drobne kawałki.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory w drobne kawałki. Posiekaj cebulę. Utłucz papryczkę chilli.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory cały czas mieszając, duś na małym ogniu.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj chilli i mięso. Całość zalej Fixem Knorr rozprowadzonym w niewielkiej ilości wody. Duś do momentu, w którym większość wody odparuje.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 4

Krok 5

Rozłóż farsz na plackach tortilli i zroluj.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 5

Krok 6

Na patelni rozgrzej smalec i ostrożnie obsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Każdy placek udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z nadzieniem z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej