Tacos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

280 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak pokrój w kostkę. Przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr. Dodaj kumin, sproszkowane ziarna kolendry oraz oliwę z oliwek. Posiekaj papryczkę, dodaj do kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut.

Tacos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso.

Tacos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos guacamole. Awokado, pomidora oraz czerwoną cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sos sałatkowy Knorr.

Tacos - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Do placka włóż mix sałat, czerwoną fasolkę, oliwki i mięso. Podawaj z sosem guacamole oraz śmietaną.

Tacos - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos - VIDEOTacos - VIDEO

Tacos, faszerowane zapiekane papryki, nachos z dipem guacamole, tortilla z fasolą, chili con carne – kuchnia meksykańska oferuje wiele smacznych i oryginalnych przekąsek. Szczególną popularnością w Polsce cieszą się tacos, których podstawą jest tortilla zrobiona z mąki kukurydzianej. Wypełnia się ją mięsem z kurczaka w marynacie z papryczką jalapeno, mieszanką sałat, czerwoną fasolą i oliwkami. Tacos podaje się z kwaśną śmietaną i sosem guacamole (z awokado, pomidorów i czerwonej cebuli). Tak przyrządzone danie można serwować na imprezach, na których nie sadza się gości za stołem, a coś smacznego przygotowuje się tak, by wygodnie można było zjeść na stojąco. Tacos możesz również potraktować jako pełny posiłek, podając je np. z ryżem doprawionym szafranem lub papryką albo z pieczonymi ziemniaczkami. W takiej formie potrawa sprawdzi się świetnie nawet jako obiad. Jeśli lubisz pikantne, bogate w warzywa dania, które można szybko przyrządzić, koniecznie przygotuj tacos według naszego przepisu!