Tacos video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Tacos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

284 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak pokrój w kostkę. Przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr. Dodaj kumin, sproszkowane ziarna kolendry oraz oliwę z oliwek. Posiekaj papryczkę, dodaj do kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut.

Tacos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso.

Tacos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos guacamole. Awokado, pomidora oraz czerwoną cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sos sałatkowy Knorr.

Tacos - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Do placka włóż mix sałat, czerwoną fasolkę, oliwki i mięso. Podawaj z sosem guacamole oraz śmietaną.

Tacos - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos - VIDEOTacos - VIDEO

Tacos, faszerowane zapiekane papryki, nachos z dipem guacamole, tortilla z fasolą, chili con carne – kuchnia meksykańska oferuje wiele smacznych i oryginalnych przekąsek. Szczególną popularnością w Polsce cieszy się przepis na tacos, których podstawą jest tortilla zrobiona z mąki kukurydzianej. Wypełnia się ją mięsem z kurczaka w marynacie z papryczką jalapeno, mieszanką sałat, czerwoną fasolą i oliwkami. Tacos podaje się z kwaśną śmietaną i sosem guacamole (z awokado, pomidorów i czerwonej cebuli). Sprawdź, jak zrobić tacos i przekonaj się, że meksykańskie rarytasy są na wyciągnięcie ręki.

Dla kogo? Jeśli lubisz pikantne, bogate w warzywa dania, które można szybko przyrządzić, koniecznie przygotuj tacos według naszego przepisu! Znajdziesz w nich soczystego kurczaka, całe mnóstwo wielobarwnych warzyw oraz wyśmienite awokado.

Na jaką okazję? Tak przyrządzone danie można serwować na imprezach, podczas których nie sadza się gości za stołem, a coś smacznego przygotowuje się tak, by wygodnie można było zjeść na stojąco. Tacos – oto oryginalny przepis na fiestę w stylu meksykańskim!

Czy wiesz, że? Jak zrobić tacos, by potrawa była jak najbardziej zbliżona do pierwotnych receptur prosto z Meksyku? Czym różni się od równie słynnego burrito? Użyj tortilli kukurydzianej, nie pszennej – jest dużo bardziej chrupiąca. Gdy w kuchni poczujesz się pewnie i będziesz mieć trochę wolnego czasu, możesz przygotować tortillę do tacos samodzielnie od podstaw.

Dla urozmaicenia: Przepis na tacos możesz potraktować jako sposób na pełny posiłek, podając je np. z ryżem doprawionym szafranem lub papryką albo z pieczonymi ziemniaczkami. W takiej formie tacos sprawdzi się świetnie nawet w porze obiadu.