Tacos video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Tacos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

284 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak pokrój w kostkę. Przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr. Dodaj kumin, sproszkowane ziarna kolendry oraz oliwę z oliwek. Posiekaj papryczkę, dodaj do kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut.

Tacos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso.

Tacos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos guacamole. Awokado, pomidora oraz czerwoną cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sos sałatkowy Knorr.

Tacos - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Do placka włóż mix sałat, czerwoną fasolkę, oliwki i mięso. Podawaj z sosem guacamole oraz śmietaną.

Tacos - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos - VIDEOTacos - VIDEO

Tacos, faszerowane zapiekane papryki, nachos z dipem guacamole, tortilla z fasolą, chili con carne – kuchnia meksykańska oferuje wiele smacznych i oryginalnych przekąsek. Szczególną popularnością w Polsce cieszą się tacos, których podstawą jest tortilla zrobiona z mąki kukurydzianej. Wypełnia się ją mięsem z kurczaka w marynacie z papryczką jalapeno, mieszanką sałat, czerwoną fasolą i oliwkami. Tacos podaje się z kwaśną śmietaną i sosem guacamole (z awokado, pomidorów i czerwonej cebuli). Tak przyrządzone danie można serwować na imprezach, na których nie sadza się gości za stołem, a coś smacznego przygotowuje się tak, by wygodnie można było zjeść na stojąco. Tacos możesz również potraktować jako pełny posiłek, podając je np. z ryżem doprawionym szafranem lub papryką albo z pieczonymi ziemniaczkami. W takiej formie potrawa sprawdzi się świetnie nawet jako obiad. Jeśli lubisz pikantne, bogate w warzywa dania, które można szybko przyrządzić, koniecznie przygotuj tacos według naszego przepisu!