Tacos video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Tacos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

292 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak pokrój w kostkę. Przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr. Dodaj kumin, sproszkowane ziarna kolendry oraz oliwę z oliwek. Posiekaj papryczkę, dodaj do kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut.

Tacos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso.

Tacos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos guacamole. Awokado, pomidora oraz czerwoną cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sos sałatkowy Knorr.

Tacos - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Do placka włóż mix sałat, czerwoną fasolkę, oliwki i mięso. Podawaj z sosem guacamole oraz śmietaną.

Tacos - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińska potrawka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos - VIDEOTacos - VIDEO

Tacos, faszerowane zapiekane papryki, nachos z dipem guacamole, tortilla z fasolą, chili con carne – kuchnia meksykańska oferuje wiele smacznych i oryginalnych przekąsek. Szczególną popularnością w Polsce cieszy się przepis na tacos, których podstawą jest tortilla zrobiona z mąki kukurydzianej. Wypełnia się ją mięsem z kurczaka w marynacie z papryczką jalapeno, mieszanką sałat, czerwoną fasolą i oliwkami. Tacos podaje się z kwaśną śmietaną i sosem guacamole (z awokado, pomidorów i czerwonej cebuli). Sprawdź, jak zrobić tacos i przekonaj się, że meksykańskie rarytasy są na wyciągnięcie ręki.

Dla kogo? Jeśli lubisz pikantne, bogate w warzywa dania, które można szybko przyrządzić, koniecznie przygotuj tacos według naszego przepisu! Znajdziesz w nich soczystego kurczaka, całe mnóstwo wielobarwnych warzyw oraz wyśmienite awokado.

Na jaką okazję? Tak przyrządzone danie można serwować na imprezach, podczas których nie sadza się gości za stołem, a coś smacznego przygotowuje się tak, by wygodnie można było zjeść na stojąco. Tacos – oto oryginalny przepis na fiestę w stylu meksykańskim!

Czy wiesz, że? Jak zrobić tacos, by potrawa była jak najbardziej zbliżona do pierwotnych receptur prosto z Meksyku? Czym różni się od równie słynnego burrito? Użyj tortilli kukurydzianej, nie pszennej – jest dużo bardziej chrupiąca. Gdy w kuchni poczujesz się pewnie i będziesz mieć trochę wolnego czasu, możesz przygotować tortillę do tacos samodzielnie od podstaw.

Dla urozmaicenia: Przepis na tacos możesz potraktować jako sposób na pełny posiłek, podając je np. z ryżem doprawionym szafranem lub papryką albo z pieczonymi ziemniaczkami. W takiej formie tacos sprawdzi się świetnie nawet w porze obiadu.