Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem
łatwe
1425 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka i cebulę pokrój w paseczki, podsmaż chwilę razem, zalej 200 ml wody i dodaj marchew z groszkiem.

Krok 2
Patelnię zestaw z ognia, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Wszystko razem gotuj jeszcze przez 4 minuty, po czym sos zapraw śmietaną.


Dobra rada:
Tak przygotowaną potrawkę najlepiej doprawić do smaku odrobiną świeżego imbiru, który idealnie komponuje się z marchewką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem
Marchewka, groszek i kurczak to połączenie idealne. Przekonasz się o tym, przygotowując potrawkę według poniższego przepisu. Wykorzystaj do niej delikatne mięso z piersi z kurczaka. Pokrój je w paseczki, a następnie podsmaż z cebulą. Aby wzbogacić smak dania, możesz dodać do niego również kawałki pieczarek lub papryki. Wymienione składniki zalej niewielką ilością wody, a następnie dodaj do nich kawałki marchewki i groszek. Całość wymieszaj z esencją do sosu, która sprawi, że jej smak będzie wyrazistszy. Gotuj przez krótki czas i zapraw śmietaną. Idealnym dodatkiem do tak przygotowywanej potrawy będzie ugotowany na sypko ryż długoziarnisty lub basmati. Świetnie sprawdzi się również makaron ryżowy, który przygotowuje się wyjątkowo szybko, oraz młode ziemniaki z wody posypane koperkiem. Potrawkę serwuj na obiad lub wczesną kolację. Przed podaniem udekoruj ją listkami świeżych ziół, na przykład pietruszki lub kolendry. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.