Potrawka z kurczaka z kolorową papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z kolorową papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

359 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w paseczki, podsmaż je razem na patelni, zalej 200 ml wody.

Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - Krok 1

Krok 2

Patelnię zestaw z ognia, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj jeszcze 2 minuty.

Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

W miejsce wody dodaj puszkę pomidorów, a będziesz miał idealny sos do makaronu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sola w cieście
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z kurczaka z kolorową paprykąPotrawka z kurczaka z kolorową papryką

Jeśli szukasz sposobu na smaczne i szybkie przyrządzenie kurczaka, dobrą propozycją będzie podanie go z kolorowymi paprykami. Wystarczy pokroić pierś z kurczaka, cebulę i paprykę w paseczki i smażyć przez jakiś czas razem. W ten sposób mięso nabierze smaku, warzywa puszczą soki i całość połączy się. Wyrazistości doda potrawie esencja do kurczaka. Dzięki niej powstanie gęsty, dobrze doprawiony sos łączący wszystkie składniki. Soczysty kurczak i słodkawe papryki w tej postaci będą doskonale komponować się z ryżem, makaronem lub kopytkami. Do sosu można też dodać pomidory z puszki. Potrawkę z kurczaka z kolorową papryką serwuje się również jako samodzielne danie z bagietką lub nadzienie do meksykańskiej tortilli. W tej postaci warto zagęścić ją startym serem żółtym i wzbogacić jej smak czerwoną fasolą lub pieczarkami. Do potrawki dodaj też świeżą papryczkę chili, jeśli lubisz bardziej pikantne dania. Tak przyrządzony kurczak będzie wyśmienitą propozycją na szybki obiad. Chcesz go przygotować? Sprawdź podany przepis!