Potrawka z kurczaka z kolorową papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z kolorową papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

361 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w paseczki, podsmaż je razem na patelni, zalej 200 ml wody.

Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - Krok 1

Krok 2

Patelnię zestaw z ognia, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj jeszcze 2 minuty.

Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

W miejsce wody dodaj puszkę pomidorów, a będziesz miał idealny sos do makaronu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z kurczaka z kolorową paprykąPotrawka z kurczaka z kolorową papryką

Jeśli szukasz sposobu na smaczne i szybkie przyrządzenie kurczaka, dobrą propozycją będzie podanie go z kolorowymi paprykami. Wystarczy pokroić pierś z kurczaka, cebulę i paprykę w paseczki i smażyć przez jakiś czas razem. W ten sposób mięso nabierze smaku, warzywa puszczą soki i całość połączy się. Wyrazistości doda potrawie esencja do kurczaka. Dzięki niej powstanie gęsty, dobrze doprawiony sos łączący wszystkie składniki. Soczysty kurczak i słodkawe papryki w tej postaci będą doskonale komponować się z ryżem, makaronem lub kopytkami. Do sosu można też dodać pomidory z puszki. Potrawkę z kurczaka z kolorową papryką serwuje się również jako samodzielne danie z bagietką lub nadzienie do meksykańskiej tortilli. W tej postaci warto zagęścić ją startym serem żółtym i wzbogacić jej smak czerwoną fasolą lub pieczarkami. Do potrawki dodaj też świeżą papryczkę chili, jeśli lubisz bardziej pikantne dania. Tak przyrządzony kurczak będzie wyśmienitą propozycją na szybki obiad. Chcesz go przygotować? Sprawdź podany przepis!