
Składniki
0.25 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagrzej oliwę z oliwek. Wrzuć 2 opakowania mrożonego szpinaku. Posól i podsmaż.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Gdy większość wody wyparuje ze szpinaku, dodaj rodzynki, migdały, ziarna słonecznika oraz czosnek.
Krok 4
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 15 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej