
Składniki
0.25 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagrzej oliwę z oliwek. Wrzuć 2 opakowania mrożonego szpinaku. Posól i podsmaż.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Gdy większość wody wyparuje ze szpinaku, dodaj rodzynki, migdały, ziarna słonecznika oraz czosnek.
Krok 4
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 15 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























