Składniki
0.25 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagrzej oliwę z oliwek. Wrzuć 2 opakowania mrożonego szpinaku. Posól i podsmaż.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Gdy większość wody wyparuje ze szpinaku, dodaj rodzynki, migdały, ziarna słonecznika oraz czosnek.
Krok 4
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 15 minut.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej