Szpinak po katalońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak po katalońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagrzej oliwę z oliwek. Wrzuć 2 opakowania mrożonego szpinaku. Posól i podsmaż.

Krok 2

Czosnek posiekaj.

Krok 3

Gdy większość wody wyparuje ze szpinaku, dodaj rodzynki, migdały, ziarna słonecznika oraz czosnek.

Krok 4

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej