Szpinak po katalońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak po katalońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagrzej oliwę z oliwek. Wrzuć 2 opakowania mrożonego szpinaku. Posól i podsmaż.

Krok 2

Czosnek posiekaj.

Krok 3

Gdy większość wody wyparuje ze szpinaku, dodaj rodzynki, migdały, ziarna słonecznika oraz czosnek.

Krok 4

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
121 osób ogląda przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej