Sałatka z wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

6 sztuk

2 szklanki

6 sztuk

4 łyżki

8 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie umyj, porwij na nieduże kawałki. Ułóż w miseczce, posyp pomidorkami pokrojonymi w cienkie talarki.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą. Następnie polej nim sałatę z pomidorami.

Krok 3

Paluszki krabowe i tofu pokrój w drobną kostkę, ułóż na sałacie.

Krok 4

Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Przybieramy chrupiącymi plasterkami sera i cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej