Sałatka z wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

6 sztuk

2 szklanki

6 sztuk

4 łyżki

8 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie umyj, porwij na nieduże kawałki. Ułóż w miseczce, posyp pomidorkami pokrojonymi w cienkie talarki.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą. Następnie polej nim sałatę z pomidorami.

Krok 3

Paluszki krabowe i tofu pokrój w drobną kostkę, ułóż na sałacie.

Krok 4

Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Przybieramy chrupiącymi plasterkami sera i cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tęczowa sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej