
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.
Krok 2
W tym czasie oczyszczamy grzyby i kroimy w spore kawałki. Grzyby dodajemy do cebuli, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszona kostką czosnkową, suszonym tymiankiem i oberwanymi, świeżymi listkami tymianku. Dusimy pod przykryciem ok. 20 min., mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Przed podaniem skrapiamy oliwą aromatyzowaną truflą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej