
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
50 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.
Krok 2
W tym czasie oczyszczamy grzyby i kroimy w spore kawałki. Grzyby dodajemy do cebuli, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszona kostką czosnkową, suszonym tymiankiem i oberwanymi, świeżymi listkami tymianku. Dusimy pod przykryciem ok. 20 min., mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Przed podaniem skrapiamy oliwą aromatyzowaną truflą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej