Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
50 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.
Krok 2
W tym czasie oczyszczamy grzyby i kroimy w spore kawałki. Grzyby dodajemy do cebuli, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszona kostką czosnkową, suszonym tymiankiem i oberwanymi, świeżymi listkami tymianku. Dusimy pod przykryciem ok. 20 min., mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Przed podaniem skrapiamy oliwą aromatyzowaną truflą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej