Duszone grzyby leśne po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone grzyby leśne po włosku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.

Krok 2

W tym czasie oczyszczamy grzyby i kroimy w spore kawałki. Grzyby dodajemy do cebuli, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszona kostką czosnkową, suszonym tymiankiem i oberwanymi, świeżymi listkami tymianku. Dusimy pod przykryciem ok. 20 min., mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Przed podaniem skrapiamy oliwą aromatyzowaną truflą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej