Duszone grzyby leśne po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszone grzyby leśne po włosku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.

Krok 2

W tym czasie oczyszczamy grzyby i kroimy w spore kawałki. Grzyby dodajemy do cebuli, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszona kostką czosnkową, suszonym tymiankiem i oberwanymi, świeżymi listkami tymianku. Dusimy pod przykryciem ok. 20 min., mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Przed podaniem skrapiamy oliwą aromatyzowaną truflą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby leśne po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej