
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
1 szczypta
5 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.
Krok 2
W tym czasie oczyszczamy grzyby i kroimy w spore kawałki. Grzyby dodajemy do cebuli, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszona kostką czosnkową, suszonym tymiankiem i oberwanymi, świeżymi listkami tymianku. Dusimy pod przykryciem ok. 20 min., mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Przed podaniem skrapiamy oliwą aromatyzowaną truflą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej