Sałatka z indykiem i selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z indykiem i selerem naciowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

12 plastrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i seler pokrój w plasterki, wymieszaj z indykiem.

Krok 2

Posyp ziarnami słonecznika, udekoruj listkami selera cisowego i rukolą.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z rzeżuchą, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z indykiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z indykiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z indykiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z indykiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z indykiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z indykiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z indykiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z indykiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej