
Składniki
null
null
2 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
12 plastrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i seler pokrój w plasterki, wymieszaj z indykiem.
Krok 2
Posyp ziarnami słonecznika, udekoruj listkami selera cisowego i rukolą.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z rzeżuchą, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej