
Składniki
null
null
2 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
12 plastrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i seler pokrój w plasterki, wymieszaj z indykiem.
Krok 2
Posyp ziarnami słonecznika, udekoruj listkami selera cisowego i rukolą.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z rzeżuchą, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej