Sałatka z indykiem i selerem naciowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

0

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

12 plastrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i seler pokrój w plasterki, wymieszaj z indykiem.

Krok 2

Posyp ziarnami słonecznika, udekoruj listkami selera cisowego i rukolą.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z rzeżuchą, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z sałatą.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej