Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżeczka

5 sztuk

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzwonko łososia doprawiamy kostką czosnkową i grillujemy na suchej patelni.

Krok 2

Mix Sałat z torebki rozrzucamy na talerzu. Grillowanego łososia rozdrabniamy i układamy na sałacie. Ser kozi również dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy na sałacie. Czarne oliwki kroimy w plasterki i rozrzucamy na sałatce.

Krok 3

Doprawiamy całość pieprzem kolorowym. Przygotowujemy sos z mieszaniny oliwy z oliwek, łyżeczki octu balsamicznego i połowy opakowania sosu sałatkowego, mieszamy. Sałatkę skrapiamy sosem, i prażonymi ziarnami soi i słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej