Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżeczka

5 sztuk

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzwonko łososia doprawiamy kostką czosnkową i grillujemy na suchej patelni.

Krok 2

Mix Sałat z torebki rozrzucamy na talerzu. Grillowanego łososia rozdrabniamy i układamy na sałacie. Ser kozi również dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy na sałacie. Czarne oliwki kroimy w plasterki i rozrzucamy na sałatce.

Krok 3

Doprawiamy całość pieprzem kolorowym. Przygotowujemy sos z mieszaniny oliwy z oliwek, łyżeczki octu balsamicznego i połowy opakowania sosu sałatkowego, mieszamy. Sałatkę skrapiamy sosem, i prażonymi ziarnami soi i słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej