Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzwonko łososia doprawiamy kostką czosnkową i grillujemy na suchej patelni.

Krok 2

Mix Sałat z torebki rozrzucamy na talerzu. Grillowanego łososia rozdrabniamy i układamy na sałacie. Ser kozi również dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy na sałacie. Czarne oliwki kroimy w plasterki i rozrzucamy na sałatce.

Krok 3

Doprawiamy całość pieprzem kolorowym. Przygotowujemy sos z mieszaniny oliwy z oliwek, łyżeczki octu balsamicznego i połowy opakowania sosu sałatkowego, mieszamy. Sałatkę skrapiamy sosem, i prażonymi ziarnami soi i słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej