Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżeczka

5 sztuk

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzwonko łososia doprawiamy kostką czosnkową i grillujemy na suchej patelni.

Krok 2

Mix Sałat z torebki rozrzucamy na talerzu. Grillowanego łososia rozdrabniamy i układamy na sałacie. Ser kozi również dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy na sałacie. Czarne oliwki kroimy w plasterki i rozrzucamy na sałatce.

Krok 3

Doprawiamy całość pieprzem kolorowym. Przygotowujemy sos z mieszaniny oliwy z oliwek, łyżeczki octu balsamicznego i połowy opakowania sosu sałatkowego, mieszamy. Sałatkę skrapiamy sosem, i prażonymi ziarnami soi i słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej