Sałatka z krewetkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

10 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać i osuszyć na durszlaku. Sos sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami wodyi oliwą. Odstawić.

Krok 2

Cukinię i pomidory umyć. Pomidry pokroić w kostkę lub w ósemki, cukinię pokroić w plasterki. W garnuszku zagotować wodę i wrzucić krewetki oraz cukinię. Pogotować kilka minut i odcedzić.

Krok 3

W misce wymieszać sałaty z pomidorami, cukinią i krewetkami. Przełoźyć na talerze , posypać czosnkiem w mini kostkach knorr i pieprze. Podawać polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej