Sałatka z krewetkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

10 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać i osuszyć na durszlaku. Sos sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami wodyi oliwą. Odstawić.

Krok 2

Cukinię i pomidory umyć. Pomidry pokroić w kostkę lub w ósemki, cukinię pokroić w plasterki. W garnuszku zagotować wodę i wrzucić krewetki oraz cukinię. Pogotować kilka minut i odcedzić.

Krok 3

W misce wymieszać sałaty z pomidorami, cukinią i krewetkami. Przełoźyć na talerze , posypać czosnkiem w mini kostkach knorr i pieprze. Podawać polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej