Sałatka z krewetkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

10 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać i osuszyć na durszlaku. Sos sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami wodyi oliwą. Odstawić.

Krok 2

Cukinię i pomidory umyć. Pomidry pokroić w kostkę lub w ósemki, cukinię pokroić w plasterki. W garnuszku zagotować wodę i wrzucić krewetki oraz cukinię. Pogotować kilka minut i odcedzić.

Krok 3

W misce wymieszać sałaty z pomidorami, cukinią i krewetkami. Przełoźyć na talerze , posypać czosnkiem w mini kostkach knorr i pieprze. Podawać polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zaskakująca surówka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej