Sałatka z krewetkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

10 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać i osuszyć na durszlaku. Sos sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami wodyi oliwą. Odstawić.

Krok 2

Cukinię i pomidory umyć. Pomidry pokroić w kostkę lub w ósemki, cukinię pokroić w plasterki. W garnuszku zagotować wodę i wrzucić krewetki oraz cukinię. Pogotować kilka minut i odcedzić.

Krok 3

W misce wymieszać sałaty z pomidorami, cukinią i krewetkami. Przełoźyć na talerze , posypać czosnkiem w mini kostkach knorr i pieprze. Podawać polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej