Sałatka z krewetkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

10 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać i osuszyć na durszlaku. Sos sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami wodyi oliwą. Odstawić.

Krok 2

Cukinię i pomidory umyć. Pomidry pokroić w kostkę lub w ósemki, cukinię pokroić w plasterki. W garnuszku zagotować wodę i wrzucić krewetki oraz cukinię. Pogotować kilka minut i odcedzić.

Krok 3

W misce wymieszać sałaty z pomidorami, cukinią i krewetkami. Przełoźyć na talerze , posypać czosnkiem w mini kostkach knorr i pieprze. Podawać polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej