
Składniki
1 szczypta
0.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
25 dekagramów
1 łyżka
0.5 szklanki
40 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w kostkę. Sardynki rozdrobnij i połącz z ogórkiem oraz groszkiem.
Krok 2
Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę groszkową z sardynkami podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej