
Składniki
1 szczypta
0.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
25 dekagramów
1 łyżka
0.5 szklanki
40 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w kostkę. Sardynki rozdrobnij i połącz z ogórkiem oraz groszkiem.
Krok 2
Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę groszkową z sardynkami podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej