
Składniki
1 szczypta
0.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
25 dekagramów
1 łyżka
0.5 szklanki
40 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w kostkę. Sardynki rozdrobnij i połącz z ogórkiem oraz groszkiem.
Krok 2
Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę groszkową z sardynkami podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej