Składniki
1 szczypta
0.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
25 dekagramów
1 łyżka
0.5 szklanki
40 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w kostkę. Sardynki rozdrobnij i połącz z ogórkiem oraz groszkiem.
Krok 2
Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę groszkową z sardynkami podawaj posypaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej