Mizeria z ogórków - szybka i sprawdzona receptura | Przepisy.pl pixel

Mizeria z ogórków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
462 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

257 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz ze skórki zaczynając w kierunku od jasnego do ciemnego końca.

Mizeria z ogórków - Krok 1

Krok 2

Obrane pokrój na cienkie plasterki i posyp cukrem. Odstaw je na 10 minut. Następnie zlej powstałą wodę. Ogórki rozłóż do salaterek.

Mizeria z ogórków - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny i śmietaną. Polej ogórki i podawaj posypane pokrojonym drobno koperkiem.

Mizeria z ogórków - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mizeria z ogórkówMizeria z ogórków

Mizeria z ogórków, czyli popularny dodatek do obiadu, bryluje na naszych stołach zarówno na co dzień, jak i od święta. Łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczna. W prostocie siła, prawda? Mizeria udowadnia, że nie ma sobie równych, a jej smak łączy pokolenia. Sprawdź, jak zrobić mizerię krok po kroku!

Dla kogo?

Mizeria ze śmietaną trafi w gust wszystkich osób, które nie wyobrażają sobie kuchni bez warzywnych dodatków.

Na jaką okazję?

Bez okazji! Mizeria z ogórków to bez wątpienia klasyka sama w sobie, dlatego wiedza, jak zrobić mizerię, sprawdzi się zarówno podczas rodzinnego obiadu, jak i grilla w gronie przyjaciół.

Czy wiesz, że?

Jeżeli nie wyobrażasz sobie niedzielnego kotleta schabowego i gotowanych ziemniaków z koperkiem bez dodatku mizerii z ogórków, a jej przyrządzanie wciąż nie wychodzi ci idealnie, mamy dla Ciebie radę, jak zrobić mizerię, która zasmakuje wszystkim. Sekret tej sałatki tkwi w odpowiednim sposobie obierania umytych ogórków ze skórki – od jasnego do ciemnego końca. To niezawodny sposób, aby uniknąć goryczy.

Dla urozmaicenia:

Wymieszaj sos sałatkowy do mizerii Knorr z wyciśniętym sokiem z cytryny, szklanką kwaśnej śmietany i dużą ilością świeżego koperku. Najlepszy dodatek do każdego obiadu gotowy!