
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz ze skórki zaczynając w kierunku od jasnego do ciemnego końca.

Krok 2
Obrane pokrój na cienkie plasterki i posyp cukrem. Odstaw je na 10 minut. Następnie zlej powstałą wodę. Ogórki rozłóż do salaterek.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny i śmietaną. Polej ogórki i podawaj posypane pokrojonym drobno koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mizeria z ogórków
Mizeria z ogórków, czyli popularny dodatek do obiadu, bryluje na naszych stołach zarówno na co dzień, jak i od święta. Łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczna. W prostocie siła, prawda? Mizeria udowadnia, że nie ma sobie równych, a jej smak łączy pokolenia. Sprawdź, jak zrobić mizerię krok po kroku!
Dla kogo?
Mizeria ze śmietaną trafi w gust wszystkich osób, które nie wyobrażają sobie kuchni bez warzywnych dodatków.
Na jaką okazję?
Bez okazji! Mizeria z ogórków to bez wątpienia klasyka sama w sobie, dlatego wiedza, jak zrobić mizerię, sprawdzi się zarówno podczas rodzinnego obiadu, jak i grilla w gronie przyjaciół.
Czy wiesz, że?
Jeżeli nie wyobrażasz sobie niedzielnego kotleta schabowego i gotowanych ziemniaków z koperkiem bez dodatku mizerii z ogórków, a jej przyrządzanie wciąż nie wychodzi ci idealnie, mamy dla Ciebie radę, jak zrobić mizerię, która zasmakuje wszystkim. Sekret tej sałatki tkwi w odpowiednim sposobie obierania umytych ogórków ze skórki – od jasnego do ciemnego końca. To niezawodny sposób, aby uniknąć goryczy.
Dla urozmaicenia:
Wymieszaj sos sałatkowy do mizerii Knorr z wyciśniętym sokiem z cytryny, szklanką kwaśnej śmietany i dużą ilością świeżego koperku. Najlepszy dodatek do każdego obiadu gotowy!


































