Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

0.5 sztuki

0.3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę połącz z przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na łyżce masła, aż odparuje z nich woda.

Krok 3

Paprykę pokrój w paseczki i podsmaż na łyżce oliwy aż lekko zmięknie. Posyp wszystko odrobiną soli.

Krok 4

Na talerz połóż dwa liście sałaty. Na środku ułóż kopczyk z ciepłych jeszcze pasków papryki, następnie koło papryki zaczynając od góry ułóż plastry pieczarek.

Krok 5

Ser pokrój w kawałki i rozłóż na sałatce. Pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać.

Krok 6

Całość posyp obficie posiekanym szczypiorkiem. Z sosu wyjmij czosnek i polej nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej