Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

0.3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę połącz z przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na łyżce masła, aż odparuje z nich woda.

Krok 3

Paprykę pokrój w paseczki i podsmaż na łyżce oliwy aż lekko zmięknie. Posyp wszystko odrobiną soli.

Krok 4

Na talerz połóż dwa liście sałaty. Na środku ułóż kopczyk z ciepłych jeszcze pasków papryki, następnie koło papryki zaczynając od góry ułóż plastry pieczarek.

Krok 5

Ser pokrój w kawałki i rozłóż na sałatce. Pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać.

Krok 6

Całość posyp obficie posiekanym szczypiorkiem. Z sosu wyjmij czosnek i polej nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej