Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
0.5 sztuki
0.3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwę połącz z przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na łyżce masła, aż odparuje z nich woda.
Krok 3
Paprykę pokrój w paseczki i podsmaż na łyżce oliwy aż lekko zmięknie. Posyp wszystko odrobiną soli.
Krok 4
Na talerz połóż dwa liście sałaty. Na środku ułóż kopczyk z ciepłych jeszcze pasków papryki, następnie koło papryki zaczynając od góry ułóż plastry pieczarek.
Krok 5
Ser pokrój w kawałki i rozłóż na sałatce. Pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać.
Krok 6
Całość posyp obficie posiekanym szczypiorkiem. Z sosu wyjmij czosnek i polej nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej