Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

0.5 sztuki

0.3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę połącz z przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na łyżce masła, aż odparuje z nich woda.

Krok 3

Paprykę pokrój w paseczki i podsmaż na łyżce oliwy aż lekko zmięknie. Posyp wszystko odrobiną soli.

Krok 4

Na talerz połóż dwa liście sałaty. Na środku ułóż kopczyk z ciepłych jeszcze pasków papryki, następnie koło papryki zaczynając od góry ułóż plastry pieczarek.

Krok 5

Ser pokrój w kawałki i rozłóż na sałatce. Pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać.

Krok 6

Całość posyp obficie posiekanym szczypiorkiem. Z sosu wyjmij czosnek i polej nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki i sera camembert ze świeżym szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej