Mieszanka sałat - Insalata mista przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieszanka sałat - Insalata mista

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

419 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

60 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Pokrój ogórka, pieczarki oraz jajka. Dodaj wraz z oliwkami do sałaty i wymieszaj.

Krok 4

Zalej sosem sałatkowym i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej sałatki możesz użyć wszystkich ulubionych sałat.

2

Opinie o przepisie

  • Sebastian Sztemberg

    Sebastian Sztemberg , 28.04.2015

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Sztemberg

    Sebastian Sztemberg , 28.04.2015

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej