Mieszanka sałat - Insalata mista przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieszanka sałat - Insalata mista

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
423 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Pokrój ogórka, pieczarki oraz jajka. Dodaj wraz z oliwkami do sałaty i wymieszaj.

Krok 4

Zalej sosem sałatkowym i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej sałatki możesz użyć wszystkich ulubionych sałat.

2

Opinie o przepisie

  • Sebastian Sztemberg

    Sebastian Sztemberg , 28.04.2015

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Sztemberg

    Sebastian Sztemberg , 28.04.2015

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieszanka sałat - Insalata mista - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mieszanka sałat - Insalata mistaMieszanka sałat - Insalata mista

Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.