Sałatka zbożowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka zbożowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

250 gramów

125 gramów

3 łyżki

1.5 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zboże namocz na w wodzie. Następnego dnia odcedź.

Krok 2

Gotuj z Bulionem Knorr około 30 minut, aż do miękkości. Przestudź.

Krok 3

Do zimnego zboża dodaj tymianek, ocet i olej.

Krok 4

Strąki papryki i ser pokrój w kostkę.

Krok 5

Zetrzyj marchew na grubej tarce. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej