Sałatka zbożowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka zbożowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

250 gramów

125 gramów

3 łyżki

1.5 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zboże namocz na w wodzie. Następnego dnia odcedź.

Krok 2

Gotuj z Bulionem Knorr około 30 minut, aż do miękkości. Przestudź.

Krok 3

Do zimnego zboża dodaj tymianek, ocet i olej.

Krok 4

Strąki papryki i ser pokrój w kostkę.

Krok 5

Zetrzyj marchew na grubej tarce. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej