Sałatka zbożowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka zbożowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

250 gramów

125 gramów

3 łyżki

1.5 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zboże namocz na w wodzie. Następnego dnia odcedź.

Krok 2

Gotuj z Bulionem Knorr około 30 minut, aż do miękkości. Przestudź.

Krok 3

Do zimnego zboża dodaj tymianek, ocet i olej.

Krok 4

Strąki papryki i ser pokrój w kostkę.

Krok 5

Zetrzyj marchew na grubej tarce. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej