
Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
250 gramów
125 gramów
3 łyżki
1.5 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zboże namocz na w wodzie. Następnego dnia odcedź.
Krok 2
Gotuj z Bulionem Knorr około 30 minut, aż do miękkości. Przestudź.
Krok 3
Do zimnego zboża dodaj tymianek, ocet i olej.
Krok 4
Strąki papryki i ser pokrój w kostkę.
Krok 5
Zetrzyj marchew na grubej tarce. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 6
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej