
Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
250 gramów
125 gramów
3 łyżki
1.5 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zboże namocz na w wodzie. Następnego dnia odcedź.
Krok 2
Gotuj z Bulionem Knorr około 30 minut, aż do miękkości. Przestudź.
Krok 3
Do zimnego zboża dodaj tymianek, ocet i olej.
Krok 4
Strąki papryki i ser pokrój w kostkę.
Krok 5
Zetrzyj marchew na grubej tarce. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 6
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej