Sałatka zbożowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka zbożowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

250 gramów

125 gramów

3 łyżki

1.5 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zboże namocz na w wodzie. Następnego dnia odcedź.

Krok 2

Gotuj z Bulionem Knorr około 30 minut, aż do miękkości. Przestudź.

Krok 3

Do zimnego zboża dodaj tymianek, ocet i olej.

Krok 4

Strąki papryki i ser pokrój w kostkę.

Krok 5

Zetrzyj marchew na grubej tarce. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka zbożowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej