Azjatycka zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

410 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

420 osób wydrukowało

Pobierz pdf

838 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

30 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso opłucz, pokrój w kostkę, przełóż do garnka, zalej 1,2 l wody i gotuj przez 10 minut.

Azjatycka zupa  - Krok 1

Krok 2

Grzyby, cebulę oraz marchewkę pokrój w paski i dodaj do wywaru z mięsem.

Azjatycka zupa  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do wywaru z mięsem oraz warzywami. Gotuj 5 minut.

Azjatycka zupa  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie dodaj do zupy posiekany szczypiorek oraz kiełki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw sosem sojowym, nie gotuj – natychmiast podawaj. Rosół azjatycki możesz również serwować z makaronem lub ryżem.

Azjatycka zupa  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka zupa Azjatycka zupa

Orientalna kuchnia jest fascynująca, zaciekawia niezwykłym połączeniem smaków. W idealnie zrównoważonym daniu z Azji powinny być więc akcenty słone, słodkie, kwaśne i ostre. Na azjatycką zupę potrzebne ci będą: pierś z kurczaka, marchewka, pieczarki (lub grzyby shitake) oraz fasola mung, bardzo popularna w azjatyckich daniach zarówno pod postacią ziaren, jak i w formie kiełków. Do zupy dodać można również sojowy ser tofu, oraz azjatycki makaron ryżowy lub sojowy, który jest bardzo szybki w przygotowaniu, gdyż nie trzeba go gotować, a jedynie zalać wrzątkiem. Całość dopraw słonym sosem sojowym lub rybnym. Wśród przypraw powinien znaleźć się również imbir, czosnek i chili. A na końcu coś zielonego, np. cebulka dymka, świeże liście laurowe albo kolendra. Miseczka takiej zupy poprawia humor i stawia na nogi!