Azjatycka zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

389 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

397 osób wydrukowało

Pobierz pdf

802 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

30 gramów

8 sztuk

1 sztuka

500 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, pokrój w kostkę, przełóż do garnka, zalej 1,2 l wody i gotuj przez 10 minut.

Azjatycka zupa  - Krok 1

Krok 2

Grzyby, cebulę oraz marchewkę pokrój w paski i dodaj do wywaru z mięsem.

Azjatycka zupa  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do wywaru z mięsem oraz warzywami. Gotuj 5 minut.

Azjatycka zupa  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie dodaj do zupy posiekany szczypiorek oraz kiełki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw sosem sojowym, nie gotuj – natychmiast podawaj. Rosół azjatycki możesz również serwować z makaronem lub ryżem.

Azjatycka zupa  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Fix Do potraw chińskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Do potraw chińskich Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka zupa Azjatycka zupa

Orientalna kuchnia jest fascynująca, zaciekawia niezwykłym połączeniem smaków. W idealnie zrównoważonym daniu z Azji powinny być więc akcenty słone, słodkie, kwaśne i ostre. Na azjatycką zupę potrzebne ci będą: pierś z kurczaka, marchewka, pieczarki (lub grzyby shitake) oraz fasola mung, bardzo popularna w azjatyckich daniach zarówno pod postacią ziaren, jak i w formie kiełków. Do zupy dodać można również sojowy ser tofu, oraz azjatycki makaron ryżowy lub sojowy, który jest bardzo szybki w przygotowaniu, gdyż nie trzeba go gotować, a jedynie zalać wrzątkiem. Całość dopraw słonym sosem sojowym lub rybnym. Wśród przypraw powinien znaleźć się również imbir, czosnek i chili. A na końcu coś zielonego, np. cebulka dymka, świeże liście laurowe albo kolendra. Miseczka takiej zupy poprawia humor i stawia na nogi!