Azjatycka zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

419 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

436 osób wydrukowało

Pobierz pdf

903 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

30 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso opłucz, pokrój w kostkę, przełóż do garnka, zalej 1,2 l wody i gotuj przez 10 minut.

Azjatycka zupa  - Krok 1

Krok 2

Grzyby, cebulę oraz marchewkę pokrój w paski i dodaj do wywaru z mięsem.

Azjatycka zupa  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do wywaru z mięsem oraz warzywami. Gotuj 5 minut.

Azjatycka zupa  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie dodaj do zupy posiekany szczypiorek oraz kiełki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw sosem sojowym, nie gotuj – natychmiast podawaj. Rosół azjatycki możesz również serwować z makaronem lub ryżem.

Azjatycka zupa  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka zupa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka zupa Azjatycka zupa

Orientalna kuchnia jest fascynująca, zaciekawia niezwykłym połączeniem smaków. W idealnie zrównoważonym daniu z Azji powinny być więc akcenty słone, słodkie, kwaśne i ostre. Na azjatycką zupę potrzebne ci będą: pierś z kurczaka, marchewka, pieczarki (lub grzyby shitake) oraz fasola mung, bardzo popularna w azjatyckich daniach zarówno pod postacią ziaren, jak i w formie kiełków. Do zupy dodać można również sojowy ser tofu, oraz azjatycki makaron ryżowy lub sojowy, który jest bardzo szybki w przygotowaniu, gdyż nie trzeba go gotować, a jedynie zalać wrzątkiem. Całość dopraw słonym sosem sojowym lub rybnym. Wśród przypraw powinien znaleźć się również imbir, czosnek i chili. A na końcu coś zielonego, np. cebulka dymka, świeże liście laurowe albo kolendra. Miseczka takiej zupy poprawia humor i stawia na nogi!