Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

7

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

4 kilogramy

3 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z ulubionej ryby ( ja używam dorsza lub mintaja) świeży (umyj i pokrój w dużej kawałki)lub mrożony( rozmróź i pokrój w duże kawałki). Rybę posól i popierz i skrop z sosem z cytryny z obu stron.

Krok 2

Przygotuj ciasto naleśnikowe: mąka, woda, szczypta soli, żółtko i oddzielni ubite białko na sztywno ( nie dodawaj jajka w całości ! Odstaw do lodówki na 10 minut.

Krok 3

Rybę obtaczaj najpierw w mące !, następnie w cieście naleśnikowym. Smaż w głębokim oleju na złoty kolor.

Krok 4

Rybę podaję z pieczonymi ziemniakami posypanymi solą , pieprze,bazylią, oregano i co tam jeszcze znajdę w szafce :) Na talerzu układam kilka upieczonych ziemniaków, kawałek świeżej ryby prosto z patelni, rybę dookoła polewam masłem czosnkowym ( 3 łyżki masła, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie podsmażam na patelni). Dla ozdoby układam kawałki cytryny i świeża bazylię :) Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Muffinki a la pizza - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej