Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

7

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

4 kilogramy

3 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z ulubionej ryby ( ja używam dorsza lub mintaja) świeży (umyj i pokrój w dużej kawałki)lub mrożony( rozmróź i pokrój w duże kawałki). Rybę posól i popierz i skrop z sosem z cytryny z obu stron.

Krok 2

Przygotuj ciasto naleśnikowe: mąka, woda, szczypta soli, żółtko i oddzielni ubite białko na sztywno ( nie dodawaj jajka w całości ! Odstaw do lodówki na 10 minut.

Krok 3

Rybę obtaczaj najpierw w mące !, następnie w cieście naleśnikowym. Smaż w głębokim oleju na złoty kolor.

Krok 4

Rybę podaję z pieczonymi ziemniakami posypanymi solą , pieprze,bazylią, oregano i co tam jeszcze znajdę w szafce :) Na talerzu układam kilka upieczonych ziemniaków, kawałek świeżej ryby prosto z patelni, rybę dookoła polewam masłem czosnkowym ( 3 łyżki masła, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie podsmażam na patelni). Dla ozdoby układam kawałki cytryny i świeża bazylię :) Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna ryba z nadmorskiej smażalni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej