sałatka ze smakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka ze smakiem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

7 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie myjemy liście sałaty lodowej i drobno kroimy. Ogórka, fetę i pomidora kroimy w kostkę.

Krok 2

Paprykę kroimy w drobne paseczki. Dodajemy cebulki perłowe.

Krok 3

Wszystko mieszamy i polewamy sosem sałatkowym Knorr. Posypujemy natką pietruszki.

aginaa

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej