
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
7 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie myjemy liście sałaty lodowej i drobno kroimy. Ogórka, fetę i pomidora kroimy w kostkę.
Krok 2
Paprykę kroimy w drobne paseczki. Dodajemy cebulki perłowe.
Krok 3
Wszystko mieszamy i polewamy sosem sałatkowym Knorr. Posypujemy natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej