sałatka ze smakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka ze smakiem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

7 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie myjemy liście sałaty lodowej i drobno kroimy. Ogórka, fetę i pomidora kroimy w kostkę.

Krok 2

Paprykę kroimy w drobne paseczki. Dodajemy cebulki perłowe.

Krok 3

Wszystko mieszamy i polewamy sosem sałatkowym Knorr. Posypujemy natką pietruszki.

aginaa

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka ze smakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z batatów
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej