
Składniki
5 łyżek
0.5 sztuki
0.5 opakowania
0.5 opakowania
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z rukolą. Przełóż do salaterki.

Krok 2
Pomidorki pokrój na połówki a cebulę w cienkie krążki. Pokrojone składniki rozłóż na sałacie.

Krok 3
Całość polej sosem a na koniec sałatkę posyp kiełkami.


Dobra rada:
Do takiego sosu możesz dodać np. curry lub chilli. Sałatka nabierze bardziej wyrazistego smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Letnia sałatka na grilla
Prosta, letnia sałatka z chrupiących warzyw z delikatnym sosem to idealna propozycja dodatku do mięs, ryb i szaszłyków z grilla, ale z dodatkiem grzanek możesz ją również zaserwować na kolację jako samodzielne danie. Przygotujesz ją błyskawicznie. Jej podstawą jest chrupiąca sałata lodowa oraz wyrazista w smaku rukola (możesz też użyć swoich ulubionych sałat, np. masłowej, roszponki, itd.), delikatna czerwona cebula oraz słodkie, soczyste pomidorki koktajlowe. Idealnym zwieńczeniem tej kompozycji będzie kremowy sos, który przygotujesz na bazie majonezu, jogurtu naturalnego oraz soku z cytryny. Eksperymentuj ze smakiem sosu i dodaj do niego aromatyczne przyprawy np. curry, chili lub słodką paprykę – zyska on wówczas bardziej wyrazistego smaku. Gotową sałatkę posyp ulubionymi kiełkami lub świeżymi ziołami, np. natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem.