Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka "na zdrowie"

Autor: barti978

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij tuńczyka z puszki i częściowo odsącz. Następnie przełóż go do miski i wymieszaj z majonezem Babuni Hellman's i zawartością opakowania sosu sałatkowy do mizerii Knorr.

Krok 2

Włóż do lodówki na 15 min.

Krok 3

Wyjmij tuńczyka z lodówki i pokrój rzodkiewkę, ogórka i paprykę w kosteczki. Pokrojone warzywa wrzuć do sałatki i odłóż do lodówki na kolejne 15 minut.

Krok 4

Na dnie miski połóż liścia kapusty pekińskiej, na górę łyżką nałóż resztę warzyw i posyp groszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej