Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka "na zdrowie"

Autor: barti978

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij tuńczyka z puszki i częściowo odsącz. Następnie przełóż go do miski i wymieszaj z majonezem Babuni Hellman's i zawartością opakowania sosu sałatkowy do mizerii Knorr.

Krok 2

Włóż do lodówki na 15 min.

Krok 3

Wyjmij tuńczyka z lodówki i pokrój rzodkiewkę, ogórka i paprykę w kosteczki. Pokrojone warzywa wrzuć do sałatki i odłóż do lodówki na kolejne 15 minut.

Krok 4

Na dnie miski połóż liścia kapusty pekińskiej, na górę łyżką nałóż resztę warzyw i posyp groszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej