Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka "na zdrowie"

Autor: barti978

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij tuńczyka z puszki i częściowo odsącz. Następnie przełóż go do miski i wymieszaj z majonezem Babuni Hellman’s i zawartością opakowania sosu sałatkowy do mizerii Knorr.

Krok 2

Włóż do lodówki na 15 min.

Krok 3

Wyjmij tuńczyka z lodówki i pokrój rzodkiewkę, ogórka i paprykę w kosteczki. Pokrojone warzywa wrzuć do sałatki i odłóż do lodówki na kolejne 15 minut.

Krok 4

Na dnie miski połóż liścia kapusty pekińskiej, na górę łyżką nałóż resztę warzyw i posyp groszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka "na zdrowie" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Leczo węgierskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej