
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu mieszając go z wodą i oliwą.

Krok 2
Łososia pokrój w paseczki. Ogórka obierz ze skórki, przekrój wzdłuż na pół i łyżeczką wydrąż pestki. Oczyszczonego ogórka pokrój w poprzek w półplastry, które wyglądem będą przypominać literę C.

Krok 3
Oliwki i cebulę pokrój w krążki. Pomidorki cherry opłucz i pokrój na połówki, a rzodkiewkę w cienkie plasterki.

Krok 4
Sałatę masłową umyj, osusz, porwij na mniejsze listki i wsyp do miseczki. Dodaj do niego wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj sałatkę. Przed podaniem polej przygotowanym sosem, udekoruj krążkami z czerwonej cebuli i kawałkami łososia.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonym łososiem
Trudno oprzeć się daniom z wędzonym łososiem. Dlatego wykorzystaj go do przyrządzenia smacznej sałatki. Potrzebujesz do tego dowolnego rodzaju sałaty – sprawdzi się zarówno masłowa, która jest miękka, jak i lodowa (nieco twardsza). Ciekawie będzie się też prezentować miks różnych rodzajów sałat – w sezonie letnim sięgnij np. po rukolę i szpinak. Do swojej potrawy dodaj również ogórka. Z dojrzałego wykrój twarde ziarna i obierz go ze skórki. Możesz pokroić go w nietypowy kształt, przypominający literę C. Z całością smacznie komponować będzie się także rzodkiewka, dlatego razem z cebulą skrój ją w cienkie prążki. Cierpki, charakterystyczny posmak uzyskasz za sprawą oliwek odsączonych z zalewy. Natomiast słodki dzięki pomidorkom cherry. Łososia pokrój w podłużne paski. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą delikatnie. Na koniec dopraw sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym. Danie podawaj udekorowane krążkami cebuli i kawałkami ryby. Z pewnością będzie też smakować z chrupiącym pieczywem. Co sądzisz o naszym przepisie?