Sałatka z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

331 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

494 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

503 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu mieszając go z wodą i oliwą.

Sałatka z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Łososia pokrój w paseczki. Ogórka obierz ze skórki, przekrój wzdłuż na pół i łyżeczką wydrąż pestki. Oczyszczonego ogórka pokrój w poprzek w półplastry, które wyglądem będą przypominać literę C.

Sałatka z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Oliwki i cebulę pokrój w krążki. Pomidorki cherry opłucz i pokrój na połówki, a rzodkiewkę w cienkie plasterki.

Sałatka z wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Sałatę masłową umyj, osusz, porwij na mniejsze listki i wsyp do miseczki. Dodaj do niego wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj sałatkę. Przed podaniem polej przygotowanym sosem, udekoruj krążkami z czerwonej cebuli i kawałkami łososia.

Sałatka z wędzonym łososiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wędzonym łososiemSałatka z wędzonym łososiem

Trudno oprzeć się daniom z wędzonym łososiem. Dlatego wykorzystaj go do przyrządzenia smacznej sałatki. Potrzebujesz do tego dowolnego rodzaju sałaty – sprawdzi się zarówno masłowa, która jest miękka, jak i lodowa (nieco twardsza). Ciekawie będzie się też prezentować miks różnych rodzajów sałat – w sezonie letnim sięgnij np. po rukolę i szpinak. Do swojej potrawy dodaj również ogórka. Z dojrzałego wykrój twarde ziarna i obierz go ze skórki. Możesz pokroić go w nietypowy kształt, przypominający literę C. Z całością smacznie komponować będzie się także rzodkiewka, dlatego razem z cebulą skrój ją w cienkie prążki. Cierpki, charakterystyczny posmak uzyskasz za sprawą oliwek odsączonych z zalewy. Natomiast słodki dzięki pomidorkom cherry. Łososia pokrój w podłużne paski. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą delikatnie. Na koniec dopraw sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym. Danie podawaj udekorowane krążkami cebuli i kawałkami ryby. Z pewnością będzie też smakować z chrupiącym pieczywem. Co sądzisz o naszym przepisie?