Sałatka z tuńczykiem i pomidorem - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
1177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

470 osób wydrukowało

Pobierz pdf

829 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

15 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

4 łyżki

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie pomidorki opłucz i przekrój na pół. Sałatę dokładnie umyj, wysusz i porwij liście.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 1

Krok 2

Oliwki pokrój w cienkie plasterki, a tuńczyka odcedź z zalewy.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i oliwą z oliwek.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 3

Krok 4

Pomidorki wymieszaj z sosem i porwanymi liśćmi sałaty. Całość ułóż na półmisku.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 4

Krok 5

Na wierzchu udekoruj sałatkę kawałkami tuńczyka, plasterkami oliwek oraz listkami bazylii.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • KATARZYNA  Tadra

    KATARZYNA Tadra , 20.12.2020

    Jest bardzo dobre nie tuczy można zrobić sobie kolacje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 13.07.2016

    NOWOSCI SAŁATKA

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z tuńczyka i pomidorówSałatka z tuńczyka i pomidorów

Genialnie prosta w przyrządzeniu sałatka z pomidorów i tuńczyka cieszy zarówno podniebienie, jak i oko. Smakuje i prezentuje się wyśmienicie. Gdy wpadną do ciebie z wizytą niespodziewani goście, zachowaj spokój. Wystarczy puszka tuńczyka w sosie własnym, główka zielonej sałaty, pomidorki cherry lub zwyczajne, oraz garść czarnych oliwek, aby w piętnaście minut wyczarować finezyjne danie. Pamiętaj jednak o tym, że sałatę należy dokładnie osuszyć po umyciu, najlepiej w specjalnie przeznaczonej do tego wirówce. Dzięki temu sos nie będzie wodnisty i nie spłynie po liściach na dno półmiska. Przepis modyfikuj wedle uznania - sałatkę wzbogacić możesz pokrojonym w kostkę serem feta oraz plasterkami czerwonej cebuli, a czarne oliwki zastąpić lekko pikantnymi w smaku kaparami. Gotowe danie podawaj na stół w towarzystwie chrupiącej bagietki.