
Składniki
15 sztuk
15 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
4 łyżki
10 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie pomidorki opłucz i przekrój na pół. Sałatę dokładnie umyj, wysusz i porwij liście.

Krok 2
Oliwki pokrój w cienkie plasterki, a tuńczyka odcedź z zalewy.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i oliwą z oliwek.

Krok 4
Pomidorki wymieszaj z sosem i porwanymi liśćmi sałaty. Całość ułóż na półmisku.

Krok 5
Na wierzchu udekoruj sałatkę kawałkami tuńczyka, plasterkami oliwek oraz listkami bazylii.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z tuńczyka i pomidorów
Genialnie prosta w przyrządzeniu sałatka z pomidorów i tuńczyka cieszy zarówno podniebienie, jak i oko. Smakuje i prezentuje się wyśmienicie. Gdy wpadną do ciebie z wizytą niespodziewani goście, zachowaj spokój. Wystarczy puszka tuńczyka w sosie własnym, główka zielonej sałaty, pomidorki cherry lub zwyczajne, oraz garść czarnych oliwek, aby w piętnaście minut wyczarować finezyjne danie. Pamiętaj jednak o tym, że sałatę należy dokładnie osuszyć po umyciu, najlepiej w specjalnie przeznaczonej do tego wirówce. Dzięki temu sos nie będzie wodnisty i nie spłynie po liściach na dno półmiska. Przepis modyfikuj wedle uznania - sałatkę wzbogacić możesz pokrojonym w kostkę serem feta oraz plasterkami czerwonej cebuli, a czarne oliwki zastąpić lekko pikantnymi w smaku kaparami. Gotowe danie podawaj na stół w towarzystwie chrupiącej bagietki.