Sałatka z tuńczyka i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
1177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

463 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

820 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

15 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

4 łyżki

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie pomidorki opłucz i przekrój na pół. Sałatę dokładnie umyj, wysusz i porwij liście.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 1

Krok 2

Oliwki pokrój w cienkie plasterki, a tuńczyka odcedź z zalewy.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i oliwą z oliwek.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 3

Krok 4

Pomidorki wymieszaj z sosem i porwanymi liśćmi sałaty. Całość ułóż na półmisku.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 4

Krok 5

Na wierzchu udekoruj sałatkę kawałkami tuńczyka, plasterkami oliwek oraz listkami bazylii.

Sałatka z tuńczyka i pomidorów - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • KATARZYNA  Tadra

    KATARZYNA Tadra , 20.12.2020

    Jest bardzo dobre nie tuczy można zrobić sobie kolacje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 13.07.2016

    NOWOSCI SAŁATKA

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z tuńczyka i pomidorówSałatka z tuńczyka i pomidorów

Genialnie prosta w przyrządzeniu sałatka z pomidorów i tuńczyka cieszy zarówno podniebienie, jak i oko. Smakuje i prezentuje się wyśmienicie. Gdy wpadną do ciebie z wizytą niespodziewani goście, zachowaj spokój. Wystarczy puszka tuńczyka w sosie własnym, główka zielonej sałaty, pomidorki cherry lub zwyczajne, oraz garść czarnych oliwek, aby w piętnaście minut wyczarować finezyjne danie. Pamiętaj jednak o tym, że sałatę należy dokładnie osuszyć po umyciu, najlepiej w specjalnie przeznaczonej do tego wirówce. Dzięki temu sos nie będzie wodnisty i nie spłynie po liściach na dno półmiska. Przepis modyfikuj wedle uznania - sałatkę wzbogacić możesz pokrojonym w kostkę serem feta oraz plasterkami czerwonej cebuli, a czarne oliwki zastąpić lekko pikantnymi w smaku kaparami. Gotowe danie podawaj na stół w towarzystwie chrupiącej bagietki.