Sałatka z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białą fasolą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

500 gramów

0.25 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki umyj, pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Szalotki obierz, pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Fasolę odsącz z zalewy.

Krok 4

Przygotuj sos z oliwy, soku wyciśniętego z cytryny, pieprzu i szczypty cukru.

Krok 5

Czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj w dużej misce wraz z pokruszonymi mini kostkami Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mizeria z cukinii
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej