Sałatka z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białą fasolą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

500 gramów

0.25 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki umyj, pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Szalotki obierz, pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Fasolę odsącz z zalewy.

Krok 4

Przygotuj sos z oliwy, soku wyciśniętego z cytryny, pieprzu i szczypty cukru.

Krok 5

Czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj w dużej misce wraz z pokruszonymi mini kostkami Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej