Sałatka z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białą fasolą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

500 gramów

0.25 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki umyj, pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Szalotki obierz, pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Fasolę odsącz z zalewy.

Krok 4

Przygotuj sos z oliwy, soku wyciśniętego z cytryny, pieprzu i szczypty cukru.

Krok 5

Czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj w dużej misce wraz z pokruszonymi mini kostkami Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej