
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
15 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużej miski wsypać sałaty z marchewką (ja skorzystałam z gotowej mieszanki, ale oczywiście możemy użyć innych rodzajów sałat a marchew zatrzeć na tarce o grubych oczkach).
Krok 2
Pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić na 4 części. Awokado (najlepiej jak najbardziej dojrzałe) wydrążyć i miąższ również pokroić w kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić sokiem z cytryny i polać oliwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli wybierzemy naprawdę dobrze dojrzałe awokado, to podczas mieszania rozpadnie się tworząc z oliwą i sokiem z cytryny bardzo aromatyczny sos.
Krok 4
Sałatkę posypać po wierzchu lekko podprażonym na patelni sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























