Sałatka rozmaitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rozmaitości

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

15 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski wsypać sałaty z marchewką (ja skorzystałam z gotowej mieszanki, ale oczywiście możemy użyć innych rodzajów sałat a marchew zatrzeć na tarce o grubych oczkach).

Krok 2

Pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić na 4 części. Awokado (najlepiej jak najbardziej dojrzałe) wydrążyć i miąższ również pokroić w kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić sokiem z cytryny i polać oliwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli wybierzemy naprawdę dobrze dojrzałe awokado, to podczas mieszania rozpadnie się tworząc z oliwą i sokiem z cytryny bardzo aromatyczny sos.

Krok 4

Sałatkę posypać po wierzchu lekko podprażonym na patelni sezamem.

Ania

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińska sałatka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej