Sałatka rozmaitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rozmaitości

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

15 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski wsypać sałaty z marchewką (ja skorzystałam z gotowej mieszanki, ale oczywiście możemy użyć innych rodzajów sałat a marchew zatrzeć na tarce o grubych oczkach).

Krok 2

Pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić na 4 części. Awokado (najlepiej jak najbardziej dojrzałe) wydrążyć i miąższ również pokroić w kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić sokiem z cytryny i polać oliwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli wybierzemy naprawdę dobrze dojrzałe awokado, to podczas mieszania rozpadnie się tworząc z oliwą i sokiem z cytryny bardzo aromatyczny sos.

Krok 4

Sałatkę posypać po wierzchu lekko podprażonym na patelni sezamem.

Ania

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rozmaitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej