
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj buraczki al dente. Ostudź, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ugotuj.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu, czyli przez wymieszanie gotowej mieszanki z 1 łyżką majonezu i 3 łyżkami wody.
Krok 4
Wyłóż na talerz talarki ziemniaków i buraków oraz odsączony groszek. Polej sosem czosnkowym i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej