Salatka z buraczków i ziemniaczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka z buraczków i ziemniaczków

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj buraczki al dente. Ostudź, obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ugotuj.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu, czyli przez wymieszanie gotowej mieszanki z 1 łyżką majonezu i 3 łyżkami wody.

Krok 4

Wyłóż na talerz talarki ziemniaków i buraków oraz odsączony groszek. Polej sosem czosnkowym i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka z buraczków i ziemniaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka z buraczków i ziemniaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka z buraczków i ziemniaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka z buraczków i ziemniaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka z buraczków i ziemniaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka z buraczków i ziemniaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka z buraczków i ziemniaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka z buraczków i ziemniaczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej