
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj buraczki al dente. Ostudź, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ugotuj.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu, czyli przez wymieszanie gotowej mieszanki z 1 łyżką majonezu i 3 łyżkami wody.
Krok 4
Wyłóż na talerz talarki ziemniaków i buraków oraz odsączony groszek. Polej sosem czosnkowym i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej