
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj buraczki al dente. Ostudź, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ugotuj.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu, czyli przez wymieszanie gotowej mieszanki z 1 łyżką majonezu i 3 łyżkami wody.
Krok 4
Wyłóż na talerz talarki ziemniaków i buraków oraz odsączony groszek. Polej sosem czosnkowym i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej