Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Ugotuj jajka, ostudź, i pokrój na cząstki.
Krok 3
Cebulę posiekaj, łososia po oczyszczeniu pokrój w plastry.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z majonezem i Sosem sałatkowym Sałatka Cezar Knorr.
Krok 5
Na liściach sałaty wyłóż składniki sałatki, polej sosem i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z łososia
Wędzony łosoś, wyrazisty śmietanowy sos, świeże warzywa i chrupiące grzanki – to propozycja na bardzo smaczną sałatkę, która przypadnie do gustu szczególnie osobom zabieganym. Jeśli chcesz przyrządzić eleganckie danie, nie tracąc na to zbyt wiele czasu, spróbuj koniecznie tej sałatki. Sprawdzi się podczas przyjęcia w ogrodzie i wieczornej imprezy. Będzie również pyszną kolacją i lunchem. Możesz udekorować ją różyczką zrobioną z pozostałego plastra łososia i cytryną. Świetnie pasuje do całości także świeży koperek. Dobrą ozdobą mogą być zielone lub czarne oliwki, które doskonale skomponują się nie tylko ze smakiem sałatki, ale i z kolorem łososia. Zamiast grzanek można położyć na gotowej potrawie kiełki, np. rzodkiewki. Sałatka podana ze świeżą chrupiącą bagietką lub słonymi paluszkami z ciasta francuskiego będzie nie tylko pyszna, ale i efektowna. Jeśli szukasz przepisu na przystawkę, ale akurat nie masz zbyt dużo czasu na jej wykonanie, sprawdź nasz pomysł na łososia w towarzystwie sałaty!