
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 opakowania
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę odcedź z zalewy i umieść w misce.
Krok 2
Ogórki i cebulę posiekaj, a ser pokrój w kostkę. Dodaj do kukurydzy,
Krok 3
Jogurt wymieszaj z majonezem, bazylią, pieprzem i solą. Polej nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej