Lekka sałatka z porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z porów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

5 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

0.5 opakowania

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pokrój w talarki i przelej wrzątkiem.

Krok 2

Groszek osącz. Pomidory pokrój w kostkę, a koperek posiekaj.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój trzy w kostkę, a dwa na ćwiartki.

Krok 4

Groszek, pomidory, pora i pokrojone w kostkę jajka wymieszaj z oliwą, przypraw.

Krok 5

Udekoruj ćwiartkami z jajek i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z zupki chińskiej
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej