
Składniki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
5 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
0.5 opakowania
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pokrój w talarki i przelej wrzątkiem.
Krok 2
Groszek osącz. Pomidory pokrój w kostkę, a koperek posiekaj.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój trzy w kostkę, a dwa na ćwiartki.
Krok 4
Groszek, pomidory, pora i pokrojone w kostkę jajka wymieszaj z oliwą, przypraw.
Krok 5
Udekoruj ćwiartkami z jajek i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej