Lekka sałatka z porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z porów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

5 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

0.5 opakowania

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pokrój w talarki i przelej wrzątkiem.

Krok 2

Groszek osącz. Pomidory pokrój w kostkę, a koperek posiekaj.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój trzy w kostkę, a dwa na ćwiartki.

Krok 4

Groszek, pomidory, pora i pokrojone w kostkę jajka wymieszaj z oliwą, przypraw.

Krok 5

Udekoruj ćwiartkami z jajek i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej