Lekka sałatka z porów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z porów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

5 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

0.5 opakowania

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pokrój w talarki i przelej wrzątkiem.

Krok 2

Groszek osącz. Pomidory pokrój w kostkę, a koperek posiekaj.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój trzy w kostkę, a dwa na ćwiartki.

Krok 4

Groszek, pomidory, pora i pokrojone w kostkę jajka wymieszaj z oliwą, przypraw.

Krok 5

Udekoruj ćwiartkami z jajek i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z porów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej