
Składniki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
5 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
0.5 opakowania
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pokrój w talarki i przelej wrzątkiem.
Krok 2
Groszek osącz. Pomidory pokrój w kostkę, a koperek posiekaj.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój trzy w kostkę, a dwa na ćwiartki.
Krok 4
Groszek, pomidory, pora i pokrojone w kostkę jajka wymieszaj z oliwą, przypraw.
Krok 5
Udekoruj ćwiartkami z jajek i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej