
Składniki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
5 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
0.5 opakowania
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pokrój w talarki i przelej wrzątkiem.
Krok 2
Groszek osącz. Pomidory pokrój w kostkę, a koperek posiekaj.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój trzy w kostkę, a dwa na ćwiartki.
Krok 4
Groszek, pomidory, pora i pokrojone w kostkę jajka wymieszaj z oliwą, przypraw.
Krok 5
Udekoruj ćwiartkami z jajek i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej