Sałatka z łososiem i pomarańczą - wędzonym | Przepisy.pl pixel

Sałatka francuska z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
735 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

334 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

50 dekagramów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i porwij na kawałki.

Krok 2

Wędzonego łososia pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Obierz pomarańczę ze skórki, usuń białą błonkę, następnie pokrój w dużą kostkę.

Krok 4

Wymieszaj pokrojone składniki, dodaj do nich kapary i rukolę. Całość skrop sokiem z cytryny.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę.

2

Opinie o przepisie

  • Michal Klann

    Michal Klann , 06.08.2016

    zamiast sosu knorr który jest jak dla mnie super sztuczny lepszy jest winegret np koperkowy pasuje idealnie może być tez winegret z musztardą francuzką

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Przyjemska

    Agnieszka Przyjemska , 15.06.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka francuska z wędzonym łososiemSałatka francuska z wędzonym łososiem

Sałatę umyj i porwij na kawałki.