Sałatka francuska z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka francuska z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

721 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

269 osób wydrukowało

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

50 dekagramów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i porwij na kawałki.

Krok 2

Wędzonego łososia pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Obierz pomarańczę ze skórki, usuń białą błonkę, następnie pokrój w dużą kostkę.

Krok 4

Wymieszaj pokrojone składniki, dodaj do nich kapary i rukolę. Całość skrop sokiem z cytryny.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę.

2

Opinie o przepisie

  • Michal Klann

    Michal Klann , 06.08.2016

    zamiast sosu knorr który jest jak dla mnie super sztuczny lepszy jest winegret np koperkowy pasuje idealnie może być tez winegret z musztardą francuzką

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Przyjemska

    Agnieszka Przyjemska , 15.06.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej