Sałatka z łososiem i pomarańczą - wędzonym | Przepisy.pl pixel

Sałatka francuska z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
735 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

329 osób wydrukowało

Pobierz pdf

365 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

50 dekagramów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i porwij na kawałki.

Krok 2

Wędzonego łososia pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Obierz pomarańczę ze skórki, usuń białą błonkę, następnie pokrój w dużą kostkę.

Krok 4

Wymieszaj pokrojone składniki, dodaj do nich kapary i rukolę. Całość skrop sokiem z cytryny.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę.

2

Opinie o przepisie

  • Michal Klann

    Michal Klann , 06.08.2016

    zamiast sosu knorr który jest jak dla mnie super sztuczny lepszy jest winegret np koperkowy pasuje idealnie może być tez winegret z musztardą francuzką

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Przyjemska

    Agnieszka Przyjemska , 15.06.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka francuska z wędzonym łososiemSałatka francuska z wędzonym łososiem

Sałatę umyj i porwij na kawałki.