Sałatka z łososiem i pomarańczą - wędzonym | Przepisy.pl pixel

Sałatka francuska z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
735 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

329 osób wydrukowało

Pobierz pdf

364 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

50 dekagramów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i porwij na kawałki.

Krok 2

Wędzonego łososia pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Obierz pomarańczę ze skórki, usuń białą błonkę, następnie pokrój w dużą kostkę.

Krok 4

Wymieszaj pokrojone składniki, dodaj do nich kapary i rukolę. Całość skrop sokiem z cytryny.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę.

2

Opinie o przepisie

  • Michal Klann

    Michal Klann , 06.08.2016

    zamiast sosu knorr który jest jak dla mnie super sztuczny lepszy jest winegret np koperkowy pasuje idealnie może być tez winegret z musztardą francuzką

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Przyjemska

    Agnieszka Przyjemska , 15.06.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka francuska z wędzonym łososiemSałatka francuska z wędzonym łososiem

Sałatę umyj i porwij na kawałki.