
Składniki
15 dekagramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
50 dekagramów
0.5 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i porwij na kawałki.
Krok 2
Wędzonego łososia pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Obierz pomarańczę ze skórki, usuń białą błonkę, następnie pokrój w dużą kostkę.
Krok 4
Wymieszaj pokrojone składniki, dodaj do nich kapary i rukolę. Całość skrop sokiem z cytryny.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka francuska z wędzonym łososiem
Sałatę umyj i porwij na kawałki.