Sałatka z łososiem i pomarańczą - wędzonym | Przepisy.pl pixel

Sałatka francuska z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
735 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

333 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

50 dekagramów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i porwij na kawałki.

Krok 2

Wędzonego łososia pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Obierz pomarańczę ze skórki, usuń białą błonkę, następnie pokrój w dużą kostkę.

Krok 4

Wymieszaj pokrojone składniki, dodaj do nich kapary i rukolę. Całość skrop sokiem z cytryny.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim sałatkę.

2

Opinie o przepisie

  • Michal Klann

    Michal Klann , 06.08.2016

    zamiast sosu knorr który jest jak dla mnie super sztuczny lepszy jest winegret np koperkowy pasuje idealnie może być tez winegret z musztardą francuzką

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Przyjemska

    Agnieszka Przyjemska , 15.06.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka francuska z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka francuska z wędzonym łososiemSałatka francuska z wędzonym łososiem

Sałatę umyj i porwij na kawałki.