Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
338 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

524 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

578 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój na paski.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 1

Krok 2

Kapustę umyj i poszatkuj, a selera obierz pokrój w słupki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 2

Krok 3

Wszystkie pokrojone składniki wrzuć do miski.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 3

Krok 4

W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sos sojowy oraz drobno posiekane chilli i kolendrę z sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 4

Krok 5

Ułóż składniki sałatki w misce lub na talerzu. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj gałązkami kolendry.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty pekińskiej i łososiaSałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Kapusta pekińska to doskonała baza wielu sałatek. Pasują do niej warzywa, np. papryka, pomidory i ogórki, owoce (pomarańcze, winogrona), a także sosy – zarówno majonezowe, jak i na bazie oliwy. Przygotuj ją w nieco inny sposób i przekonaj się, jak dobrze będzie komponowała się z wędzonym łososiem. Wystarczy tylko dodatek selera naciowego oraz cebuli, żeby szybko stworzyć smaczną przekąskę, która sprawdzi się na wiele okazji. Chrupiące warzywa oraz delikatnego łososia dopraw sosem – świetnie pasować będzie do nich wyrazisty czosnkowo-ziołowy z dodatkiem kolendry, ostrej papryczki chili oraz sosu sojowego, który doda potrawie lekko orientalnego charakteru. Całość stworzy bardzo ciekawe połączenie smaków, konsystencji i kolorów. Sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia podawaj jako dodatek do ryżu lub domowych frytek. Smaczna będzie także serwowana na niewielkich grzankach z bułki albo bagietki – w ten sposób sprawdzi się jako przystawka. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia przy najbliższej okazji.