Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia
łatwe
581 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój na paski.

Krok 2
Kapustę umyj i poszatkuj, a selera obierz pokrój w słupki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.

Krok 3
Wszystkie pokrojone składniki wrzuć do miski.

Krok 4
W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sos sojowy oraz drobno posiekane chilli i kolendrę z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5
Ułóż składniki sałatki w misce lub na talerzu. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj gałązkami kolendry.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia
Kapusta pekińska to doskonała baza wielu sałatek. Pasują do niej warzywa, np. papryka, pomidory i ogórki, owoce (pomarańcze, winogrona), a także sosy – zarówno majonezowe, jak i na bazie oliwy. Przygotuj ją w nieco inny sposób i przekonaj się, jak dobrze będzie komponowała się z wędzonym łososiem. Wystarczy tylko dodatek selera naciowego oraz cebuli, żeby szybko stworzyć smaczną przekąskę, która sprawdzi się na wiele okazji. Chrupiące warzywa oraz delikatnego łososia dopraw sosem – świetnie pasować będzie do nich wyrazisty czosnkowo-ziołowy z dodatkiem kolendry, ostrej papryczki chili oraz sosu sojowego, który doda potrawie lekko orientalnego charakteru. Całość stworzy bardzo ciekawe połączenie smaków, konsystencji i kolorów. Sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia podawaj jako dodatek do ryżu lub domowych frytek. Smaczna będzie także serwowana na niewielkich grzankach z bułki albo bagietki – w ten sposób sprawdzi się jako przystawka. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia przy najbliższej okazji.


































