Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

327 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

498 osób wydrukowało

Pobierz pdf

551 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój na paski.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 1

Krok 2

Kapustę umyj i poszatkuj, a selera obierz pokrój w słupki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 2

Krok 3

Wszystkie pokrojone składniki wrzuć do miski.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 3

Krok 4

W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sos sojowy oraz drobno posiekane chilli i kolendrę z sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 4

Krok 5

Ułóż składniki sałatki w misce lub na talerzu. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj gałązkami kolendry.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty pekińskiej i łososiaSałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Kapusta pekińska to doskonała baza wielu sałatek. Pasują do niej warzywa, np. papryka, pomidory i ogórki, owoce (pomarańcze, winogrona), a także sosy – zarówno majonezowe, jak i na bazie oliwy. Przygotuj ją w nieco inny sposób i przekonaj się, jak dobrze będzie komponowała się z wędzonym łososiem. Wystarczy tylko dodatek selera naciowego oraz cebuli, żeby szybko stworzyć smaczną przekąskę, która sprawdzi się na wiele okazji. Chrupiące warzywa oraz delikatnego łososia dopraw sosem – świetnie pasować będzie do nich wyrazisty czosnkowo-ziołowy z dodatkiem kolendry, ostrej papryczki chili oraz sosu sojowego, który doda potrawie lekko orientalnego charakteru. Całość stworzy bardzo ciekawe połączenie smaków, konsystencji i kolorów. Sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia podawaj jako dodatek do ryżu lub domowych frytek. Smaczna będzie także serwowana na niewielkich grzankach z bułki albo bagietki – w ten sposób sprawdzi się jako przystawka. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia przy najbliższej okazji.