Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój na paski.
Krok 2
Kapustę umyj i poszatkuj, a selera obierz pokrój w słupki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 3
Wszystkie pokrojone składniki wrzuć do miski.
Krok 4
W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sos sojowy oraz drobno posiekane chilli i kolendrę z sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Ułóż składniki sałatki w misce lub na talerzu. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj gałązkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia
Kapusta pekińska to doskonała baza wielu sałatek. Pasują do niej warzywa, np. papryka, pomidory i ogórki, owoce (pomarańcze, winogrona), a także sosy – zarówno majonezowe, jak i na bazie oliwy. Przygotuj ją w nieco inny sposób i przekonaj się, jak dobrze będzie komponowała się z wędzonym łososiem. Wystarczy tylko dodatek selera naciowego oraz cebuli, żeby szybko stworzyć smaczną przekąskę, która sprawdzi się na wiele okazji. Chrupiące warzywa oraz delikatnego łososia dopraw sosem – świetnie pasować będzie do nich wyrazisty czosnkowo-ziołowy z dodatkiem kolendry, ostrej papryczki chili oraz sosu sojowego, który doda potrawie lekko orientalnego charakteru. Całość stworzy bardzo ciekawe połączenie smaków, konsystencji i kolorów. Sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia podawaj jako dodatek do ryżu lub domowych frytek. Smaczna będzie także serwowana na niewielkich grzankach z bułki albo bagietki – w ten sposób sprawdzi się jako przystawka. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia przy najbliższej okazji.