Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
338 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

527 osób wydrukowało

Pobierz pdf

581 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój na paski.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 1

Krok 2

Kapustę umyj i poszatkuj, a selera obierz pokrój w słupki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 2

Krok 3

Wszystkie pokrojone składniki wrzuć do miski.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 3

Krok 4

W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sos sojowy oraz drobno posiekane chilli i kolendrę z sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 4

Krok 5

Ułóż składniki sałatki w misce lub na talerzu. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj gałązkami kolendry.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty pekińskiej i łososiaSałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Kapusta pekińska to doskonała baza wielu sałatek. Pasują do niej warzywa, np. papryka, pomidory i ogórki, owoce (pomarańcze, winogrona), a także sosy – zarówno majonezowe, jak i na bazie oliwy. Przygotuj ją w nieco inny sposób i przekonaj się, jak dobrze będzie komponowała się z wędzonym łososiem. Wystarczy tylko dodatek selera naciowego oraz cebuli, żeby szybko stworzyć smaczną przekąskę, która sprawdzi się na wiele okazji. Chrupiące warzywa oraz delikatnego łososia dopraw sosem – świetnie pasować będzie do nich wyrazisty czosnkowo-ziołowy z dodatkiem kolendry, ostrej papryczki chili oraz sosu sojowego, który doda potrawie lekko orientalnego charakteru. Całość stworzy bardzo ciekawe połączenie smaków, konsystencji i kolorów. Sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia podawaj jako dodatek do ryżu lub domowych frytek. Smaczna będzie także serwowana na niewielkich grzankach z bułki albo bagietki – w ten sposób sprawdzi się jako przystawka. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia przy najbliższej okazji.