Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

295 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

440 osób wydrukowało

Pobierz pdf

420 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój na paski.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 1

Krok 2

Kapustę umyj i poszatkuj, a selera obierz pokrój w słupki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 2

Krok 3

Wszystkie pokrojone składniki wrzuć do miski.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 3

Krok 4

W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sos sojowy oraz drobno posiekane chilli i kolendrę z sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 4

Krok 5

Ułóż składniki sałatki w misce lub na talerzu. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj gałązkami kolendry.

Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty pekińskiej i łososiaSałatka z kapusty pekińskiej i łososia

Kapusta pekińska to doskonała baza wielu sałatek. Pasują do niej warzywa, np. papryka, pomidory i ogórki, owoce (pomarańcze, winogrona), a także sosy – zarówno majonezowe, jak i na bazie oliwy. Przygotuj ją w nieco inny sposób i przekonaj się, jak dobrze będzie komponowała się z wędzonym łososiem. Wystarczy tylko dodatek selera naciowego oraz cebuli, żeby szybko stworzyć smaczną przekąskę, która sprawdzi się na wiele okazji. Chrupiące warzywa oraz delikatnego łososia dopraw sosem – świetnie pasować będzie do nich wyrazisty czosnkowo-ziołowy z dodatkiem kolendry, ostrej papryczki chili oraz sosu sojowego, który doda potrawie lekko orientalnego charakteru. Całość stworzy bardzo ciekawe połączenie smaków, konsystencji i kolorów. Sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia podawaj jako dodatek do ryżu lub domowych frytek. Smaczna będzie także serwowana na niewielkich grzankach z bułki albo bagietki – w ten sposób sprawdzi się jako przystawka. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj sałatkę z kapusty pekińskiej i łososia przy najbliższej okazji.