Sałatka z surimi
w koszyczkach z ciasta filo
łatwe
166 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.
Krok 3
Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.
Krok 4
W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.
Krok 5
Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej