Sałatka z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surimi

w koszyczkach z ciasta filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.

Krok 3

Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.

Krok 4

W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej