Sałatka z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surimi

w koszyczkach z ciasta filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.

Krok 3

Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.

Krok 4

W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej