Sałatka z surimi
w koszyczkach z ciasta filo
łatwe
109 osób zapisało
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.
Krok 3
Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.
Krok 4
W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.
Krok 5
Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej