Sałatka z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surimi

w koszyczkach z ciasta filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.

Krok 3

Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.

Krok 4

W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej