Sałatka z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surimi

w koszyczkach z ciasta filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.

Krok 3

Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.

Krok 4

W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
23 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej