
Składniki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
100 mililitrów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlać rosół, zagotować. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce,dodać do bulionu, zagotować. Szczaw i szpinak umyć, posiekać dość grubo, wrzucić na bulion, zagotować.
Krok 2
Śmietanę rozrobić ze szklanką wody i rozprowadzić w zupie, zagotować. Przyprawić do smaku.
Krok 3
Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem i pieczywem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej