Zupa szczawiowo - szpinakowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowo - szpinakowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

100 mililitrów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlać rosół, zagotować. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce,dodać do bulionu, zagotować. Szczaw i szpinak umyć, posiekać dość grubo, wrzucić na bulion, zagotować.

Krok 2

Śmietanę rozrobić ze szklanką wody i rozprowadzić w zupie, zagotować. Przyprawić do smaku.

Krok 3

Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem i pieczywem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej