Składniki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
100 mililitrów
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlać rosół, zagotować. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce,dodać do bulionu, zagotować. Szczaw i szpinak umyć, posiekać dość grubo, wrzucić na bulion, zagotować.
Krok 2
Śmietanę rozrobić ze szklanką wody i rozprowadzić w zupie, zagotować. Przyprawić do smaku.
Krok 3
Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem i pieczywem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej