Zupa szczawiowo - szpinakowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

100 mililitrów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlać rosół, zagotować. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce,dodać do bulionu, zagotować. Szczaw i szpinak umyć, posiekać dość grubo, wrzucić na bulion, zagotować.

Krok 2

Śmietanę rozrobić ze szklanką wody i rozprowadzić w zupie, zagotować. Przyprawić do smaku.

Krok 3

Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem i pieczywem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowo - szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej