Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

358 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

600 mililitrów

200 mililitrów

20 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i cebulę pokrój w kostkę podsmaż w garnku, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 1

Krok 2

Całość zalej gotowym wywarem mięsno warzywnym, gotuj około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 2

Krok 3

Kremową zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z piwem, dodaj do gotującego się wywaru, gotuj około 4 minut.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 3

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkiem, dodaj do zupy, garnek natychmiast odstaw na bok, już nie gotuj. Zupę podawaj posypaną pokrojonym szczypiorem.

Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  •  Anna  mrowiec

    Anna mrowiec , 22.02.2018

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • f5a69c27cff59f8aba045e9f8e173a 2126aaee9047f4d18c819af1d8cd34

    f5a69c27cff59f8aba045e9f8e173a 2126aaee9047f4d18c819af1d8cd34 , 06.06.2016

    Proponuję zastąpić składnik "Kremowa zupa pieczarkowa"(tłuszcz palmowy, mąka PSZENNA, skrobia, sól, LAKTOZA, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, koncentrat soku z pieczarek (2,9%), białka MLEKA, pieczarki (1,1%), cebula, cukier, aromaty, sok z cytryny, natka pietruszki, kurkuma) 250 g pieczarek, które można zblendować. Co uzdrowi nas od tłuszczu palmowego, matlodeksyny i innej "chemii" a da smak prawidziwych pieczarek, a nie ich namiastki - 4 % !!! SIC

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Murawska

    Barbara Murawska , 20.08.2015

    dalam sie zaskoczyc tej pysznej zupce - polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z ciemnym piwem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowa z ciemnym piwemZupa pieczarkowa z ciemnym piwem

Zupę pieczarkową z ciemnym piwem przygotujesz szybko i niedrogo. Zaskoczył cię jej drugi składnik? Ciemne piwo to dodatek, który tradycyjną zupę zamieni w niestandardowe danie, do którego będziesz wracać często. Zupa pieczarkowa z dodatkiem ciemnego piwa to połączenie, które na stałe wpisało się do książek kucharskich mistrzów gotowania. Nie ma się co dziwić, bo ciemne piwo doskonale podkreśla smak każdego dania. Świetnie nadaje się do zup, w szczególnie grzybowej z dodatkiem leśnych grzybów, np. podgrzybków lub prawdziwków. Taka treściwa zupa zasyci cię na długo, a smakuje – doskonale! Jej przygotowanie nie jest trudne, a składniki doskonale znasz. Ziemniaki z boczkiem należy obgotować w gotowym wywarze, dzięki czemu będą niezwykłe esencjonalne. Danie będzie wyglądało pięknie, jeśli na koniec posypiesz je czymś zielonym, najlepiej pokrojonym drobno szczypiorkiem lub natką pietruszki.