
Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
50 dekagramów
8 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
0.75 szklanki
1 sztuka
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i zmiel. Zalej mięso gorącą lekko osoloną wodą, roztrzepując energicznie trzepaczką i ugotuj.

Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj w połowie gotowania razem z bulionetką Knorr.

Krok 3
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, następnie usmaż. Dodaj do zupy wraz z majerankiem i tymiankiem.

Krok 4
Mąkę wymieszaj z jajkiem i dodatkiem wody. Wyrób ciasto i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Włóż do zupy razem z cebulą i papryką.

Krok 5
Wlej śmietanę i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Krok 6
Całość gotuj 10 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaczana zupa
Ziemniaczana zupa, popularnie zwana kartoflanką, może być przyrządzona w oryginalny sposób – wypróbuj nasz przepis i zobacz, jak łatwo da się odmienić to popularne danie. Zacznij od ugotowania mielonej wołowiny, a zanim zmięknie, dodaj do niej bulion wołowy oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Kolejnym urozmaiceniem ziemniaczanej zupy będzie podsmażona razem z cebulą czerwona papryka, której słodycz świetnie skomponuje się z kartoflanką. Żeby zupa była jeszcze gęstsza, przygotuj do niej drobne kluseczki i wrzuć do gotującego się wywaru. Zabiel go kwaśną śmietaną, pamiętając o tym, by ją wcześniej zahartować, czyli wlać do niej odrobinę gorącego płynu, rozrobić, a dopiero wtedy połączyć go z zupą. Dopraw całość do smaku ziołami, czyli majerankiem i tymiankiem. Gotowe porcje możesz udekorować ich świeżymi gałązkami, dobrze będzie też wyglądać koperek albo zielona pietruszka. Pełna warzyw, mięsa oraz kluseczek zupa ziemniaczana może stanowić pełen obiad. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje.