
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.

Krok 2
W tym czasie cebulkę posiekaj, paprykę pokrój na paski, czosnek zmiażdż, a imbir pokrój na cieniutkie plasterki.

Krok 3
Na gorący olej wrzuć cebulkę, paprykę, czosnek i imbir.

Krok 4
Kapustę posiekaj i ułóż na półmisku. Wrzuć na nią smażone warzywa, polej sosem.

Krok 5
Posyp orzechami oraz posiekanym szczypiorkiem.

Krok 6
Smażone warzywa dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i smaż przez kolejne 5 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej