Kapusta pekińska z napojem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kapusta pekińska z napojem kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

161 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie cebulkę posiekaj, paprykę pokrój na paski, czosnek zmiażdż, a imbir pokrój na cieniutkie plasterki.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 2

Krok 3

Na gorący olej wrzuć cebulkę, paprykę, czosnek i imbir.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 3

Krok 4

Kapustę posiekaj i ułóż na półmisku. Wrzuć na nią smażone warzywa, polej sosem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 4

Krok 5

Posyp orzechami oraz posiekanym szczypiorkiem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 5

Krok 6

Smażone warzywa dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i smaż przez kolejne 5 minut.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej