Kapusta pekińska z napojem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z napojem kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie cebulkę posiekaj, paprykę pokrój na paski, czosnek zmiażdż, a imbir pokrój na cieniutkie plasterki.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 2

Krok 3

Na gorący olej wrzuć cebulkę, paprykę, czosnek i imbir.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 3

Krok 4

Kapustę posiekaj i ułóż na półmisku. Wrzuć na nią smażone warzywa, polej sosem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 4

Krok 5

Posyp orzechami oraz posiekanym szczypiorkiem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 5

Krok 6

Smażone warzywa dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i smaż przez kolejne 5 minut.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta pekińska z napojem kokosowymKapusta pekińska z napojem kokosowym

Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.