Kapusta pekińska z napojem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z napojem kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

161 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie cebulkę posiekaj, paprykę pokrój na paski, czosnek zmiażdż, a imbir pokrój na cieniutkie plasterki.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 2

Krok 3

Na gorący olej wrzuć cebulkę, paprykę, czosnek i imbir.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 3

Krok 4

Kapustę posiekaj i ułóż na półmisku. Wrzuć na nią smażone warzywa, polej sosem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 4

Krok 5

Posyp orzechami oraz posiekanym szczypiorkiem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 5

Krok 6

Smażone warzywa dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i smaż przez kolejne 5 minut.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej