
Składniki
1 kilogram
1 szklanka
1 łyżka
150 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiszoną kapustę wypłucz, gotuj nie dłużej niż pół godziny.

Krok 2
Dodaj pokruszone grzyby, kminek, majeranek i przyprawę Knorr.

Krok 3
Osobno ugotuj biały groch z kaszą jaglaną. Wymieszaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta z grochem
Kapusta z grochem jest zazwyczaj kojarzona z menu wigilijnym. Jednak w połączeniu z kaszą jaglaną może być smaczną, całoroczną potrawą wegetariańską. To świetną propozycja na obiad lub lunch w pracy. O jej ciekawym smaku decydują zwłaszcza suszone grzyby i kiszona kapusta. Ich intensywność łagodzi dodatek kaszy, zamieniając kapustę z grochem w samodzielne danie. Kapusta z grochem i kaszą może być również serwowana jako smaczny dodatek do mięs. Dobrze współgra z panierowanym kotletem schabowym, pieczenią czy golonką. Można posypać ją także ulubioną zieleniną i podać jako ciepłą kolację, która zwłaszcza w chłodniejsze jesienne wieczory i zimą, będzie przyjemną, rozgrzewającą propozycją. Spróbuj zrobić kapustę z grochem w naszym wydaniu i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste dania wegetariańskie.