Kapusta z grochem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

117

439 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1662 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

1 łyżka

150 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiszoną kapustę wypłucz, gotuj nie dłużej niż pół godziny.

Kapusta z grochem - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokruszone grzyby, kminek, majeranek i przyprawę Knorr.

Kapusta z grochem - Krok 2

Krok 3

Osobno ugotuj biały groch z kaszą jaglaną. Wymieszaj.

Kapusta z grochem - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Iwona Nowak

    Iwona Nowak, 03.12.2017

    Kapusta z grochem - bardzo dobre jedzonko ale uwaga na wątrobę . Dwa składniki rozdymające.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Sawaryński

    Mariusz Sawaryński, 08.12.2016

    Delikat Przyprawa uniwersalna składa się głównie z soli jodowanej, cukru, wzmacniaczy smaku (aż trzech!), marchwi (4,8%) i maltodekstryny. Oprócz warzyw, ziół i przypraw zawiera barwnik, aromaty i tłuszcz palmowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Sawaryński

    Mariusz Sawaryński, 08.12.2016

    Przerażają mnie takie przepisy na potrawy, w których używa się preparatów smakopodobnych. Tutaj akurat DELIKAT marki Knorr. Generalnie, używając podczas gotowania takich związków chemicznych, trudno takie zajęcie nazwać gotowanie. Zajrzałem do owego DELIKAT - składa się głównie z soli jodowanej, cukru, wzmacniaczy smaku (aż trzech!), marchwi (4,8%) i maltodekstryny. Oprócz warzyw, ziół i przypraw zawiera barwnik, aromaty i tłuszcz palmowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Sołtysiak

    Aleksandra Sołtysiak, 08.12.2015

    Uwielbiam tą kapuche jest przepyszna :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta z grochemKapusta z grochem

Kapusta z grochem jest zazwyczaj kojarzona z menu wigilijnym. Jednak w połączeniu z kaszą jaglaną może być smaczną, całoroczną potrawą wegetariańską. To świetną propozycja na obiad lub lunch w pracy. O jej ciekawym smaku decydują zwłaszcza suszone grzyby i kiszona kapusta. Ich intensywność łagodzi dodatek kaszy, zamieniając kapustę z grochem w samodzielne danie. Kapusta z grochem i kaszą może być również serwowana jako smaczny dodatek do mięs. Dobrze współgra z panierowanym kotletem schabowym, pieczenią czy golonką. Można posypać ją także ulubioną zieleniną i podać jako ciepłą kolację, która zwłaszcza w chłodniejsze jesienne wieczory i zimą, będzie przyjemną, rozgrzewającą propozycją. Spróbuj zrobić kapustę z grochem w naszym wydaniu i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste dania wegetariańskie.