
Składniki
1 kilogram
1 szklanka
1 łyżka
150 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiszoną kapustę wypłucz, gotuj nie dłużej niż pół godziny.
Krok 2
Dodaj pokruszone grzyby, kminek, majeranek i przyprawę Knorr.
Krok 3
Osobno ugotuj biały groch z kaszą jaglaną. Wymieszaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta z grochem
Kapusta z grochem jest zazwyczaj kojarzona z menu wigilijnym. Jednak w połączeniu z kaszą jaglaną może być smaczną, całoroczną potrawą wegetariańską. To świetną propozycja na obiad lub lunch w pracy. O jej ciekawym smaku decydują zwłaszcza suszone grzyby i kiszona kapusta. Ich intensywność łagodzi dodatek kaszy, zamieniając kapustę z grochem w samodzielne danie. Kapusta z grochem i kaszą może być również serwowana jako smaczny dodatek do mięs. Dobrze współgra z panierowanym kotletem schabowym, pieczenią czy golonką. Można posypać ją także ulubioną zieleniną i podać jako ciepłą kolację, która zwłaszcza w chłodniejsze jesienne wieczory i zimą, będzie przyjemną, rozgrzewającą propozycją. Spróbuj zrobić kapustę z grochem w naszym wydaniu i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste dania wegetariańskie.