
Składniki
1 kilogram
1 szklanka
1 łyżka
150 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiszoną kapustę wypłucz, gotuj nie dłużej niż pół godziny.

Krok 2
Dodaj pokruszone grzyby, kminek, majeranek i przyprawę Knorr.

Krok 3
Osobno ugotuj biały groch z kaszą jaglaną. Wymieszaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta z grochem
Kapusta z grochem jest zazwyczaj kojarzona z menu wigilijnym. Jednak w połączeniu z kaszą jaglaną może być smaczną, całoroczną potrawą wegetariańską. To świetną propozycja na obiad lub lunch w pracy. O jej ciekawym smaku decydują zwłaszcza suszone grzyby i kiszona kapusta. Ich intensywność łagodzi dodatek kaszy, zamieniając kapustę z grochem w samodzielne danie. Kapusta z grochem i kaszą może być również serwowana jako smaczny dodatek do mięs. Dobrze współgra z panierowanym kotletem schabowym, pieczenią czy golonką. Można posypać ją także ulubioną zieleniną i podać jako ciepłą kolację, która zwłaszcza w chłodniejsze jesienne wieczory i zimą, będzie przyjemną, rozgrzewającą propozycją. Spróbuj zrobić kapustę z grochem w naszym wydaniu i przekonaj się, jak smaczne mogą być proste dania wegetariańskie.