
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Ogórki kiszone obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Wszystko razem wymieszać, dodać odcedzoną kukurydzę.
Krok 4
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i jogurtem. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej