Kapusta pekińska z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z pomidorami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Ogórki kiszone obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Wszystko razem wymieszać, dodać odcedzoną kukurydzę.

Krok 4

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i jogurtem. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej