
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Ogórki kiszone obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Wszystko razem wymieszać, dodać odcedzoną kukurydzę.
Krok 4
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i jogurtem. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej