Składniki
2 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Ogórki kiszone obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Wszystko razem wymieszać, dodać odcedzoną kukurydzę.
Krok 4
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i jogurtem. Dodaj do sałatki i wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy do mizerii Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej