Kapusta pekińska z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z pomidorami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Ogórki kiszone obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Wszystko razem wymieszać, dodać odcedzoną kukurydzę.

Krok 4

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i jogurtem. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej