
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
200 gramów
2 łyżki
2 sztuki
180 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapusty pokrój na 2 cm kawałki.
Krok 2
Posiekaj drobno czosnek i wrzuć do woka na rozgrzany olej. Smaż przez chwilę, następnie dodaj kapustę i duś około 2 minuty.
Krok 3
Pomidory przekrój na połówki i wrzuć do kapusty. Wlej sos rybny. Podsmaż.
Krok 4
Dodaj odsączone mięso z krabów. Dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej