Kapusta Pak Choi z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta Pak Choi z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

180 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty pokrój na 2 cm kawałki.

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek i wrzuć do woka na rozgrzany olej. Smaż przez chwilę, następnie dodaj kapustę i duś około 2 minuty.

Krok 3

Pomidory przekrój na połówki i wrzuć do kapusty. Wlej sos rybny. Podsmaż.

Krok 4

Dodaj odsączone mięso z krabów. Dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej