Kapusta Pak Choi z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta Pak Choi z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

180 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapusty pokrój na 2 cm kawałki.

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek i wrzuć do woka na rozgrzany olej. Smaż przez chwilę, następnie dodaj kapustę i duś około 2 minuty.

Krok 3

Pomidory przekrój na połówki i wrzuć do kapusty. Wlej sos rybny. Podsmaż.

Krok 4

Dodaj odsączone mięso z krabów. Dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta Pak Choi z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej