
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
200 gramów
2 łyżki
2 sztuki
180 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapusty pokrój na 2 cm kawałki.
Krok 2
Posiekaj drobno czosnek i wrzuć do woka na rozgrzany olej. Smaż przez chwilę, następnie dodaj kapustę i duś około 2 minuty.
Krok 3
Pomidory przekrój na połówki i wrzuć do kapusty. Wlej sos rybny. Podsmaż.
Krok 4
Dodaj odsączone mięso z krabów. Dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej