Makaron z kozim serem - spaghetti: z brokułami | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z brokułami i kozim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

180 gramów

125 gramów

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu.

Spaghetti z brokułami i kozim serem - Krok 1

Krok 2

Brokuł pokrój na małe różyczki, sparz go przez 4 minuty w gotującej się wodzie. Pokrusz kozi ser, pomidorki przekrój na pół, migdały pokrusz, upraż na patelni.

Spaghetti z brokułami i kozim serem - Krok 2

Krok 3

W garnku pomieszaj śmietanę ze 100 ml wody i fixem Knorr. Całość zagotuj, dodaj brokuły, pastę z suszonych pomidorów, przekrojone pomidorki koktajlowe i makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Spaghetti z brokułami i kozim serem - Krok 3

Krok 4

Makaron rozłóż do talerzy. Po wierzchu, każdą porcje, oprósz kozim serem i uprażonymi migdałami.

Spaghetti z brokułami i kozim serem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do makaronu możesz dodaj pęczek posiekanej natki pietruszki - udoskonali to smak potrawy.

Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z brokułami i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z brokułami i kozim seremSpaghetti z brokułami i kozim serem

Potrawy wegetariańskie są coraz bardziej popularne i dają wiele kulinarnych możliwości. Dieta bezmięsna często opiera się na dużej ilości warzyw, produktów mącznych oraz serów. Przykładem na to jest chociażby spaghetti z brokułami i kozim serem. Chrupiące, tylko sparzone warzywa doskonale komponują się z makaronem al dente, kremowym serem oraz wyrazistą, delikatnie pikantną pastą z suszonych pomidorów. Całość posypuje się prażonymi migdałami, które są słodkawe i bardzo dobrze współgrają z pozostałymi składnikami. Spaghetti możesz zastąpić dowolnym rodzajem makaronu, odpowiednie będą zarówno farfalle (kokardki), fusilli (świderki) czy penne (rurki). To propozycja, która sprawdzi się jako obiad, ale może też stanowić danie główne podczas eleganckiej kolacji. Do dekoracji potrawy można wtedy użyć suszonych pomidorów, liści pietruszki albo świeżej bazylii. To danie wegetariańskie z makaronem przyrządzisz szybko i przekonasz się, jak smaczna może być tego rodzaju kuchnia. Sprawdź nasz przepis!