Składniki
300 gramów
1 sztuka
180 gramów
125 gramów
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Brokuł pokrój na małe różyczki, sparz go przez 4 minuty w gotującej się wodzie. Pokrusz kozi ser, pomidorki przekrój na pół, migdały pokrusz, upraż na patelni.
Krok 3
W garnku pomieszaj śmietanę ze 100 ml wody i fixem Knorr. Całość zagotuj, dodaj brokuły, pastę tepanade, przekrojone pomidorki koktajlowe i makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron rozłóż do talerzy. Po wierzchu, każdą porcje, oprósz kozim serem i uprażonymi migdałami.
Dobra rada:
Do makaronu możesz dodaj pęczek posiekanej natki pietruszki - udoskonali to smak potrawy.
Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z brokułami i kozim serem
Potrawy wegetariańskie są coraz bardziej popularne i dają wiele kulinarnych możliwości. Dieta bezmięsna często opiera się na dużej ilości warzyw, produktów mącznych oraz serów. Przykładem na to jest chociażby spaghetti z brokułami i kozim serem. Chrupiące, tylko sparzone warzywa doskonale komponują się z makaronem al dente, kremowym serem oraz wyrazistą, delikatnie pikantną pastą z suszonych pomidorów. Całość posypuje się prażonymi migdałami, które są słodkawe i bardzo dobrze współgrają z pozostałymi składnikami. Spaghetti możesz zastąpić dowolnym rodzajem makaronu, odpowiednie będą zarówno farfalle (kokardki), fusilli (świderki) czy penne (rurki). To propozycja, która sprawdzi się jako obiad, ale może też stanowić danie główne podczas eleganckiej kolacji. Do dekoracji potrawy można wtedy użyć suszonych pomidorów, liści pietruszki albo świeżej bazylii. To danie wegetariańskie z makaronem przyrządzisz szybko i przekonasz się, jak smaczna może być tego rodzaju kuchnia. Sprawdź nasz przepis!