Jednogarnkowe warzywa z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowe warzywa z fasolą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

3 sztuki

400 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz. Ziemniaki pokrój w większą kostkę. Marchew, selera i pora pokrój na grube plastry. Cebulę pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj. Z jarmużu porwij liście, umyj i osusz je. Odcedź fasolę.

Krok 2

Rozgrzej piec do 180 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieść wszystkie warzywa z wyjątkiem jarmużu. Skrop oliwą i piecz przez 45 minut.

Krok 3

Po tym czasie dopraw danie solą, pieprzem i przyprawą Knorr. Dodaj jarmuż, fasolę i gałązki rozmarynu. Wymieszaj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do dania dużą garść posiekanej natki pietruszki. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jednogarnkowe warzywa z fasoląJednogarnkowe warzywa z fasolą

Każdy amator gotowania powinien zdawać sobie sprawę, że postrzeganie warzyw wyłącznie w kategoriach dodatku do dania głównego, jest sporym błędem. Nie potrzeba mięsa, by przyrządzić apetyczny i treściwy posiłek, którym zajadać się będą nawet najbardziej uparci maruderzy. Potrzebujesz dowodu? Przepis na jednogarnkowe warzywa z fasolą usatysfakcjonuje wszystkich sceptyków.

Dla kogo?

Lubisz gotować, ale nie przepadasz za porządkowaniem kuchni po swoich kulinarnych wyczynach? Podczas pracy nad jednogarnkowymi warzywami z fasolą nie ubrudzisz zbyt wielu naczyń, a kuchnia nie będzie wyglądać jak pobojowisko.

Na jaką okazję?

Podane na gorąco jednogarnkowe warzywa z fasolą to idealna propozycja na rozgrzewający posiłek w chłodne dni. Niech nie zabraknie tej pozycji w twoim menu zwłaszcza jesienią i zimą.

Czy wiesz, że?

Jarmuż, którego użyjesz w potrawie, pozwoli cieszyć się smakiem świeżej zieleniny poza letnim sezonem. Najwięcej jego walorów uwalnianych jest po pierwszych przymrozkach.

Dla urozmaicenia:

Dodaj sproszkowaną lub świeżą i drobno poszatkowaną papryczkę chili, by zaostrzyć smak jednogarnkowych warzyw z fasolą.