Jednogarnkowe warzywa z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowe warzywa z fasolą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 puszka

3 sztuki

400 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz. Ziemniaki pokrój w większą kostkę. Marchew, selera i pora pokrój na grube plastry. Cebulę pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj. Z jarmużu porwij liście, umyj i osusz je. Odcedź fasolę.

Krok 2

Rozgrzej piec do 180 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieść wszystkie warzywa z wyjątkiem jarmużu. Skrop oliwą i piecz przez 45 minut.

Krok 3

Po tym czasie dopraw danie solą, pieprzem i przyprawą Knorr. Dodaj jarmuż, fasolę i gałązki rozmarynu. Wymieszaj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do dania dużą garść posiekanej natki pietruszki. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowe warzywa z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jednogarnkowe warzywa z fasoląJednogarnkowe warzywa z fasolą

Każdy amator gotowania powinien zdawać sobie sprawę, że postrzeganie warzyw wyłącznie w kategoriach dodatku do dania głównego, jest sporym błędem. Nie potrzeba mięsa, by przyrządzić apetyczny i treściwy posiłek, którym zajadać się będą nawet najbardziej uparci maruderzy. Potrzebujesz dowodu? Przepis na jednogarnkowe warzywa z fasolą usatysfakcjonuje wszystkich sceptyków.

Dla kogo?

Lubisz gotować, ale nie przepadasz za porządkowaniem kuchni po swoich kulinarnych wyczynach? Podczas pracy nad jednogarnkowymi warzywami z fasolą nie ubrudzisz zbyt wielu naczyń, a kuchnia nie będzie wyglądać jak pobojowisko.

Na jaką okazję?

Podane na gorąco jednogarnkowe warzywa z fasolą to idealna propozycja na rozgrzewający posiłek w chłodne dni. Niech nie zabraknie tej pozycji w twoim menu zwłaszcza jesienią i zimą.

Czy wiesz, że?

Jarmuż, którego użyjesz w potrawie, pozwoli cieszyć się smakiem świeżej zieleniny poza letnim sezonem. Najwięcej jego walorów uwalnianych jest po pierwszych przymrozkach.

Dla urozmaicenia:

Dodaj sproszkowaną lub świeżą i drobno poszatkowaną papryczkę chili, by zaostrzyć smak jednogarnkowych warzyw z fasolą.