
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
10 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
2 sztuki
4 ziarna
1 szczypta
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przed przygotowaniem barszczu namocz grzyby.

Krok 2
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Po około 20 minutach przecedź warzywny bulion i przelej go do drugiego garnka.

Krok 3
Grzyby pokrój w cienkie paseczki i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Dorzuć też kostkę Bulionu grzybowego Knorr i gotuj wszystko jeszcze przez około 15 minut.

Krok 4
Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Na końcu dodaj posiekany koperek i dopraw barszcz pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzybowy barszcz
Ten przepis to kolejny sposób na wykonanie barszczu czerwonego, więc jeśli planujesz podać na obiad właśnie tę popularną zupę, wypróbuj grzybowy barszcz. Przygotowuje się go na bazie bulionu z włoszczyzny z dodatkiem suszonych grzybów – mogą to być borowiki lub podgrzybki. Pamiętaj, aby wcześniej namoczyć je przez chwilę w wodzie. W trakcie gotowania wrzuć do garnka liść laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego. Tak przyrządzony wywar nada potrawie charakterystyczny, intensywny zapach i wzbogaci jej smak. Jeśli uznasz, że barszcz jest zbyt słodkawy, dodaj do niego odrobinę soku z cytryny albo octu balsamicznego. Zupę serwuj na gorąco, zaraz po ugotowaniu, posypaną świeżym, posiekanym koperkiem. Barszcz grzybowy z tego przepisu sprawdzi się także z dodatkiem uszek, jeżeli wcześniej przecedzisz go przez durszlak dla uzyskania klarownego płynu. Inną opcją jest podanie go w filiżankach jako barszczu do picia z pasztecikami lub krokietami z mięsno-grzybowym farszem. Wybierz nasz przepis i ugotuj tę smaczną zupę.