
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
10 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
2 sztuki
4 ziarna
1 szczypta
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przed przygotowaniem barszczu namocz grzyby.

Krok 2
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Po około 20 minutach przecedź warzywny bulion i przelej go do drugiego garnka.

Krok 3
Grzyby pokrój w cienkie paseczki i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Dorzuć też kostkę Bulionu grzybowego Knorr i gotuj wszystko jeszcze przez około 15 minut.

Krok 4
Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Na końcu dodaj posiekany koperek i dopraw barszcz pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzybowy barszcz
Ten przepis to kolejny sposób na wykonanie barszczu czerwonego, więc jeśli planujesz podać na obiad właśnie tę popularną zupę, wypróbuj grzybowy barszcz. Przygotowuje się go na bazie bulionu z włoszczyzny z dodatkiem suszonych grzybów – mogą to być borowiki lub podgrzybki. Pamiętaj, aby wcześniej namoczyć je przez chwilę w wodzie. W trakcie gotowania wrzuć do garnka liść laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego. Tak przyrządzony wywar nada potrawie charakterystyczny, intensywny zapach i wzbogaci jej smak. Jeśli uznasz, że barszcz jest zbyt słodkawy, dodaj do niego odrobinę soku z cytryny albo octu balsamicznego. Zupę serwuj na gorąco, zaraz po ugotowaniu, posypaną świeżym, posiekanym koperkiem. Barszcz grzybowy z tego przepisu sprawdzi się także z dodatkiem uszek, jeżeli wcześniej przecedzisz go przez durszlak dla uzyskania klarownego płynu. Inną opcją jest podanie go w filiżankach jako barszczu do picia z pasztecikami lub krokietami z mięsno-grzybowym farszem. Wybierz nasz przepis i ugotuj tę smaczną zupę.


































