PRZEPISY.PL
Grzybowy barszcz   - autor: przepisy.pl

Grzybowy barszcz

  • 60
  • 3
  • Łatwe
  • 0
19
osób dodało do Mniamlisty
19
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • liść laurowy2 szt
  • ziele angielskie4 ziarna
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • woda1.5 l
Grzybowy barszcz   – krok 1

Krok 1

Przed przygotowaniem barszczu namocz grzyby.
Grzybowy barszcz   – krok 2

Krok 2

Rozdrobnij włoszczyznę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Po około 20 minutach przecedź warzywny bulion i przelej go do drugiego garnka.
Grzybowy barszcz   – krok 3

Krok 3

Grzyby pokrój w cienkie paseczki i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Dorzuć też kostkę Bulionu grzybowego Knorr i gotuj wszystko jeszcze przez około 15 minut.
Grzybowy barszcz   – krok 4

Krok 4

Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
Grzybowy barszcz   – krok 5

Krok 5

Na końcu dodaj posiekany koperek i dopraw barszcz świeżo zmielonym pieprzem.

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz czerwony Ekspresowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

458
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
198
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
177
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
512
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe