
Składniki
1.5 litra
4 ziarna
2 sztuki
1 opakowanie
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i gotuj wywar przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną.

Krok 2
Pod koniec gotowania dodaj groszek.

Krok 3
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej