Warzywny barszcz z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

4 ziarna

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i gotuj wywar przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 1

Krok 2

Pod koniec gotowania dodaj groszek.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 3

Krok 4

Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • adam adam

    adam adam , 07.06.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywny barszcz z zielonym groszkiem  Warzywny barszcz z zielonym groszkiem

Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i gotuj wywar przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną.