Warzywny barszcz z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

4 ziarna

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i gotuj wywar przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 1

Krok 2

Pod koniec gotowania dodaj groszek.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 3

Krok 4

Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.

Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • adam adam

    adam adam , 07.06.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny barszcz z zielonym groszkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywny barszcz z zielonym groszkiem  Warzywny barszcz z zielonym groszkiem

Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i gotuj wywar przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną.