Barszcz czerwony z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 ziarna

1 łyżeczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion.

Barszcz czerwony z owocami  - Krok 1

Krok 2

Jabłka i gruszki pokrój na niewielkie cząstki, dodaj do wywaru. Gotuj całość, aż owoce zmiękną.

Barszcz czerwony z owocami  - Krok 2

Krok 3

Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z owocami  - Krok 3

Krok 4

Przecedź wywar i dodaj do barszczu otartą skórkę pomarańczy i cukier.

Barszcz czerwony z owocami  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z owocami Barszcz czerwony z owocami

Czy wyobrażasz sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego z uszkami? Zaserwowanie go z owocami, to jedna z oryginalnych propozycji podania tej znanej potrawy. Ta wersja przepisu jest prosta i szybka. Sprawdzi się nie tylko podczas świąt, ale i jako codzienny obiad lub elegancka kolacja. Aby ją przygotować wystarczą: barszcz czerwony, przyprawy i owoce. Te ostatnie nie dominują swym smakiem nad burakami, ale wzmacniają ich aromat, stanowiąc jedynie uzupełnienie. O ile jabłek lepiej nie zastępować innymi składnikami, to gruszki z powodzeniem możesz zamienić na sok porzeczkowy, który sprawi, że zupa będzie nieco bardziej kwaśna, a przez to wyrazista. Tak przygotowany barszcz czerwony możesz podawać z uszkami, jajkiem, ziemniakami z wody czy jako dodatek do krokieta. Przed podaniem potrawy, przypraw ją majerankiem. Jeśli lubisz proste przepisy, to ten jest właśnie dla ciebie. Nie ma na co czekać – zaskocz bliskich, lub znajomych tym niecodziennym połączeniem barszczu czerwonego z owocami. Życzymy smacznego!