
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
1 łyżeczka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion.

Krok 2
Jabłka i gruszki pokrój na niewielkie cząstki, dodaj do wywaru. Gotuj całość, aż owoce zmiękną.

Krok 3
Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Przecedź wywar i dodaj do barszczu otartą skórkę pomarańczy i cukier.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z owocami
Czy wyobrażasz sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego z uszkami? Zaserwowanie go z owocami, to jedna z oryginalnych propozycji podania tej znanej potrawy. Ta wersja przepisu jest prosta i szybka. Sprawdzi się nie tylko podczas świąt, ale i jako codzienny obiad lub elegancka kolacja. Aby ją przygotować wystarczą: barszcz czerwony, przyprawy i owoce. Te ostatnie nie dominują swym smakiem nad burakami, ale wzmacniają ich aromat, stanowiąc jedynie uzupełnienie. O ile jabłek lepiej nie zastępować innymi składnikami, to gruszki z powodzeniem możesz zamienić na sok porzeczkowy, który sprawi, że zupa będzie nieco bardziej kwaśna, a przez to wyrazista. Tak przygotowany barszcz czerwony możesz podawać z uszkami, jajkiem, ziemniakami z wody czy jako dodatek do krokieta. Przed podaniem potrawy, przypraw ją majerankiem. Jeśli lubisz proste przepisy, to ten jest właśnie dla ciebie. Nie ma na co czekać – zaskocz bliskich, lub znajomych tym niecodziennym połączeniem barszczu czerwonego z owocami. Życzymy smacznego!