Barszcz czerwony z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz czerwony z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 ziarna

1 łyżeczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody, dodaj przyprawy i gotuj około 20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion.

Barszcz czerwony z owocami  - Krok 1

Krok 2

Jabłka i gruszki pokrój na niewielkie cząstki, dodaj do wywaru. Gotuj całość, aż owoce zmiękną.

Barszcz czerwony z owocami  - Krok 2

Krok 3

Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z owocami  - Krok 3

Krok 4

Przecedź wywar i dodaj do barszczu otartą skórkę pomarańczy i cukier.

Barszcz czerwony z owocami  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z owocami Barszcz czerwony z owocami

Czy wyobrażasz sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego z uszkami? Zaserwowanie go z owocami, to jedna z oryginalnych propozycji podania tej znanej potrawy. Ta wersja przepisu jest prosta i szybka. Sprawdzi się nie tylko podczas świąt, ale i jako codzienny obiad lub elegancka kolacja. Aby ją przygotować wystarczą: barszcz czerwony, przyprawy i owoce. Te ostatnie nie dominują swym smakiem nad burakami, ale wzmacniają ich aromat, stanowiąc jedynie uzupełnienie. O ile jabłek lepiej nie zastępować innymi składnikami, to gruszki z powodzeniem możesz zamienić na sok porzeczkowy, który sprawi, że zupa będzie nieco bardziej kwaśna, a przez to wyrazista. Tak przygotowany barszcz czerwony możesz podawać z uszkami, jajkiem, ziemniakami z wody czy jako dodatek do krokieta. Przed podaniem potrawy, przypraw ją majerankiem. Jeśli lubisz proste przepisy, to ten jest właśnie dla ciebie. Nie ma na co czekać – zaskocz bliskich, lub znajomych tym niecodziennym połączeniem barszczu czerwonego z owocami. Życzymy smacznego!