Składniki
null
null
null
3 łyżki
4 sztuki
null
3 łyżki
750 mililitrów
1 sztuka
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion Knorr zagotuj razem z koncentratem, winem, sokiem wiśniowym i przyprawami.
Krok 2
Dodaj posiekany drobniutko czosnek, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i podziel na pół. Zioła posiekaj.
Krok 4
Podgrzej, ale nie gotuj. Czerwony barszcz podawaj z cząstkami jaj ugotowanych na twardo i posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej