
Składniki
null
null
null
3 łyżki
4 sztuki
null
3 łyżki
750 mililitrów
1 sztuka
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion Knorr zagotuj razem z koncentratem, winem, sokiem wiśniowym i przyprawami.
Krok 2
Dodaj posiekany drobniutko czosnek, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i podziel na pół. Zioła posiekaj.
Krok 4
Podgrzej, ale nie gotuj. Czerwony barszcz podawaj z cząstkami jaj ugotowanych na twardo i posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej