Barszcz czerwony z jajeczną wkładką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z jajeczną wkładką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

3 łyżki

4 sztuki

null

3 łyżki

750 mililitrów

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr zagotuj razem z koncentratem, winem, sokiem wiśniowym i przyprawami.

Krok 2

Dodaj posiekany drobniutko czosnek, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i podziel na pół. Zioła posiekaj.

Krok 4

Podgrzej, ale nie gotuj. Czerwony barszcz podawaj z cząstkami jaj ugotowanych na twardo i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej