Barszcz czerwony z jajeczną wkładką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

30

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

null

null

null

3 łyżki

4 sztuki

null

3 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr zagotuj razem z koncentratem, winem, sokiem wiśniowym i przyprawami.

Krok 2

Dodaj posiekany drobniutko czosnek, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i podziel na pół. Zioła posiekaj.

Krok 4

Podgrzej, ale nie gotuj. Czerwony barszcz podawaj z cząstkami jaj ugotowanych na twardo i posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z jajeczną wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej